Menu

Otthonról hazamegyünk!

Otthonról hazamegyünk!

A „Határtalanul” szó jelentésköre lényegesen kibővült a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulói számára az utóbbi három hónapban. Barátság határok és nyelvi korlátok nélkül, utazás határon túli magyarlakta területekre, új testvériskolai kapcsolat. Mindez a HAT-17-02-2017- 00069-es nyertes pályázatnak köszönhetően.

A marosvásárhelyi Szász Adalbert Sportlíceum tanáraival és diákjaival vettük fel a kapcsolatot, s az utazások során nemcsak élményekkel, de barátokkal is gazdagodtunk. 2018 márciusában gimnazistáink öt napot töltöttek Erdélyben. A sport is összeköt! pályázatunk jegyében megemlékeztünk a jászberényi és a székelyföldi olimpikonokról, példaként állítva kimagasló sport- és emberi értékeiket magunk elé.

A természeti csodák: a parajdi sóbánya, az udvarhelyi Csiga-lépcső, a szovátai sóvidék, a Tordai-hasadék lenyűgöztek bennünket. Túráztunk a Jézus szíve kilátóhoz, sportmérkőzéseket játszottunk testvériskolánk csapataival. Bár akkor vereséget szenvedtünk kézilabdában és fociban, a visszavágón, júniusban mind a kosárlabdában, mind a fociban győztek a berényiek. A Hajta-túrát követően a délutánt az Állatkertben töltöttük. Megkoszorúztuk a Gerevich-emléktáblát, jártunk a Jász Múzeumban, beszámolót tartottak a diákok egymásnak sporteredményeikről. A Magyarországon töltött öt napon az egri várat, a debreceni Nagyerdei Stadiont, Budapesten a Parlamentet láthatták a külhoni magyarok.

Nehéz volt a búcsú, de segített rajtunk a dal, amit együtt énekeltünk az elválás reggelén: „Annyi mindent kéne még elmondanom, s ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom…”.

A kialakult kapcsolat folytatásának reményével köszöntünk el erdélyi barátainktól.

Stelkovicsné Kreuter Anikó

Utoljára frissítve:hétfő, 09 július 2018 17:16
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít