Menu

A várost építi a csapat – a képviselők cégbejárásán láttuk

A várost építi a csapat – a képviselők cégbejárásán láttuk

A jászberényi városvezetés újabb helyi céghez kapott meghívást. Július 4-én a Pócs és Társa építőipari, klasszikusan családi vállalkozásnál jártak a képviselő-testület tagjai és a helyi sajtó munkatársai. A városi ipartelep mentén, az Ipartelep utcán nem volt könnyű felfedezni a cég központját, hiszen egy kis épületrészben működnek most.


Pócs Tibor és felesége – a cég alapítói és tulajdonosai – fogadták a vendégeket. Mindjárt a beszélgetés elején megtudtuk, hogy stabilan 25-30 dolgozója van a vállalkozásnak. Több munkáskézre is nagy szükség volna, de szakemberhiány is nehezíti olykor a vállalásaik teljesítését. Az 1998-ban alapított kis cég dolgozott már Nagykátán, Győrben, de még Temesváron is újabb ipari beruházások megvalósításán. Főként azonban Jászberényben vállalnak munkákat, itt pedig elsősorban helyi, önkormányzati ingatlanok felújítását vagy éppen újak építését. Tervük van egy új telephely kialakítására, ahol 150 m2-es csarnokot szeretnének létesíteni.


A tulajdonosok elmondták, hogy általában 200-300 milliós éves árbevételük van, de az idén ez másként lesz. Most 1 milliárdra számítanak, mert több nagy beruházáson is dolgoznak. Ennek érdekében 40-50 főt is alkalmaznak, de ács, burkoló és épületgépész szakmájú munkavállalót is bármikor tudnának még fogadni.


A korábban megvalósított, jelentősebb munkáik között említették a Nagyboldogasszony Általános Iskola patinás épületének felújítását. Most az új bölcsőde építése a legjelentősebb munkájuk, melynek érdekében 30-40 munkásra, építőipari szakemberre még „várnak”.


A cégvezető elmondta, az állandó, megbízható munkatársakat megbecsülik, a fizetés mellett jutalmakra is számíthatnak. Közben a cégüket, saját működésüket is fejlesztik. Most éppen egy hulladék-feldolgozó berendezést szeretnének vásárolni, hogy az építkezéseken keletkező hulladékokat – beton, tégla – újrahasznosíthassák. E tervük során arra is gondoltak, hogy a lakossági építkezéseken keletkező sittet, a felszedett, rossz járdalapokat is feldolgozzák, újrahasznosításukat így megoldhassák.


A céglátogatás az állatkert mögötti részen folytatódott, ahol egy 299 millió forintos támogatással készülő építkezést láthattak a képviselők. Az épület-komplexum fala már magasodik. A tervek szerint itt az állatkerthez tartozó kiszolgáló-egységek mellett bemutatóterem is lesz, de a gyermekek nyári táboroztatásának lehetőségeit is bővíthetik majd ezzel a beruházással. A megvalósításhoz állami és EU-s támogatást is elnyertek. A kötelezően kihelyezett, nagy hirdetőtábla szerint a Fenntartható turizmusfejlesztés érdekében Jászberény és Jászdózsa települések összefogásának eredményeként valósul meg ez a beruházás.

Alakul az új bölcsőde épülete


A testület tagjai eztán ismét autóba ültek, s a város túlsó végében, a Szent Imre herceg úti temető közelében parkoltak le. Itt a Magyar utcában épül már az új városi bölcsőde, ami 300 milliós beruházással valósul meg. Hat gyermekcsoport számára 1125 négyzetméteres korszerű épület létesül itt. Bármily hihetetlen, decemberre kell végezni a munkákkal, melynek az alapozása volt júliusban látható. Pócs Tibor elmondta, hogy nem egyszerű e beruházás megvalósítása, igazi kihívás a kivitelező számára, de exkluzív épület lesz, ebben bízhatunk. Ezen a területen régen egy tó, meg hatalmas vályog gödrök voltak, melyeket feltöltöttek. A tervezett épület műszaki szempontból is igen bonyolult. Ám egy jó csapatnak ez sem okozhat gondot.


Az építők irodájában a rajzokat is láthattuk, melyek – egy laikus szemének – nem sokat árultak el. A már elkészült alapozást és a rajzokat, meg a feldúlt területet látva minden bizonnyal kisebb csoda lesz majd a kész épület átadása karácsonykor. Ebben, s a Pócs és Társa cég munkájában bízva köszöntek el a képviselők a sikeres családi vállalkozástól ezen a bejáráson.

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.