Menu

Sikerrel zárult a Szent István projekt

Sikerrel zárult a Szent István projekt

Iskolánk 2019-ben ünnepeli fennállásának 100 éves évfordulóját. A 2018/19-es tanévben ennek emlékére valósítottuk meg névadónkról, Szent Istvánról elnevezett egész éves projektünket.

Nemzeti Tehetségpont
NTP-MŰV-18-0020 PÁLYÁZAT
„Szent István Projekt”

 

A pályázati program célja tehetséges tanulóink számára lehetőség teremtése maradandó érték alkotására. A program előkészítését egy Családi Művészeti Délután előzte meg: 4 órás élményalapú interaktív csoportos foglalkozás szülők, hozzátartozók bevonásával. A foglalkozások célja, hogy a diákok ráhangolódjanak a magyar történelemre és művészettörténetre. Tesztfeladatokkal, történelmi festmények dramatizálásával és humoros parafrázisok festésével szórakozva tanulhattak a gyermekek és családtagjaik egyaránt.Az egész éves munka egy 60 órás szakköri foglalkozás keretében zajlott, amelyen előkészítettük, megterveztük a legnagyobb feladatot, a faliképet. Ez a maradandó alkotás az iskolánk első emeleti auláját díszítő 6 méter hosszú olajtáblakép, amelynek elkészítéséhez meghívtuk Palkó Tibor Munkácsy-díjas festőművészt, hogy tanítsa meg diákjainkat az olajfestés technikájára, és segítse az olajfestmény festési munkálatait.

A projekt során egy állandó kiállítási anyag is született, amely tanulmányokból, olajportrékból áll. A munkálatok megvalósulásáról kisfilmek készültek. A projekt 21 tehetséges diák keze munkáját dicséri. A projektzáró rendezvényünket Verebes György Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg. A falikép és a kiállítás megtekinthető iskolánk első emeleti aulájában és Iskolagalériánkban.

Festő diákok: Urbán Orsolya, Ézsiás Judit, Bobák Anica, Szabó Enikő (11.a); Dorozsmai Petra, Horváth Hanna, Nagy Anna Kerubina (10.a); Bolla Mónika (8.a); Husznay Szidónia,
Kiss Enikő (7.b); Baráth Nóra, Gál Emília, Sinka Hanna, Szécsi Anna, Papp Luca Éva, Finta Fanni, Madarász Fruzsina, Orosz Fruzsina, Bakai Örs (7.b); Németh Dorina, Nashed Emánuel Nádir (7.c); Béres Luca (6.c).
Tanárok: Kugler Erika rajztanár, Palkó Tibor festőművész
Pályázati projekt írója: Pomázi Imréné intézményvezető, Kugler Erika rajztanár
Köszönet a projektben nyújtott segítő munkájáért: Stelkovicsné Kreuter Anikónak, Fekete Viktóriának, Palkó-Deli Andreának, Goda Krisztinának, Miklósné Kiss Ildikónak, Gálikné Nagy Erzsébetnek.

Utoljára frissítve:szerda, 26 június 2019 13:25
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít