Menu

BL: kétgólos Fradi előny

BL: kétgólos Fradi előny

Szerdán este a BL-selejtező második körének első mérkőzésén a Ferencváros hazai pályán 3-1-re legyőzte a máltai bajnok FC Valetta együttesét.

A bolgár Ludogorc elleni továbbjutást követően a Ferencváros a BL-selejtező második körében a máltai bajnok FC Valettát kapta ellenfélül. A két együttes szerdán este a Groupama Arénában feszült egymásnak először.

 

A máltaiak egyáltalán nem megilletődve léptek pályára, ám a 19. percben egy öngólt vétettek (Bonello H.), s ezzel a Ferencváros megszerezte a vezetést. Még az első játékrészben büntetőből (Lanzafame) kettőre növelte előnyét a Fradi. A fordulás után egy remek kigratást követően Lanzafame elegánsan emelte át a kivetődő kapust és már 3 gól volt a zöld-fehérek előnye. A hajrában elég volt azonban egy védelmi kihagyás és a máltaiak a 84. percben Yuri révén szépítettek.

 

A Ferencváros 3-1-es győzelme megérdemelten született meg. A kapott gól ellenére a zöld-fehérek kellő önbizalommal léphetnek pályára a visszavágón, mert jó esélyük van a továbblépésre.

 

BL-selejtező második kör első mérkőzései:

Ferencváros – FC Valetta (máltai) 3-1

CFR Cluj (román) – Maccabi Tel Aviv (izraeli) 1-0

Maribor (szlovén) – AIK Stockholm (svéd) 2-1

Celtic (skót) – Kaljut (észt) 5-0

Crvena zvezda (szerb) – Helsinki JK (finn) 2-0

Dundalk (ír) – Qarabag (azeri) 1-1

BATE (fehérorosz) – Rosenborg (norvég) 2-1

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.