Menu

Vizes VB: férfi vízilabdában is lemaradtunk a döntőről és az olimpiai kvótáról is

Vizes VB: férfi vízilabdában is lemaradtunk a döntőről és az olimpiai kvótáról is

Ma délelőtt az elődöntőket játszották a dél-koreai vizes világbajnokságon a férfi vízilabdacsapatok. Sajnos a magyar válogatottnak – ahogy a nőknél – úgy a férfikanál sem sikerült a fináléba jutni és olimpiai kvótát szerezni.

Az első elődöntőben a spanyol és a horvát együttes ugrott a vízbe. A találkozó óriási küzdelmet és kevés gólt hozott. Mindkét együttes jól védekezett, s az is igaz, hogy támadásban viszont sokat hibáztak a játékosok. A félidőben két góllal vezettek a spanyolok, s mivel a harmadik negyedben csak ők szereztek újabb két gólt, tulajdonképpen el is döntötték a találkozó sorsát. A záró 8 percben a hispánok futtatták az időt, s a horvátok 14 másodperccel a vége előtt jöttek csak fel egy gólra, amikor már nem marad idejük egyenlítésre. A spanyol válogatott győzelmével a fináléba kerülés mellett az olimpiai kvótának is örülhetett.

Spanyolország – Horvátország 6-5 (2-1, 2-1, 2-0, 0-3)

 

A második elődöntőben a mieink az olaszokkal találkoztak. Bár az első gólt emberelőnyből ellenfelünk szerezte, gyorsan sikerült a fordítás és az első negyedet 2 gólos előnnyel zárta a jól játszó magyar válogatott (4-2). A második negyedet nagyon rosszul kezdtük, az olaszok nem egészen négy perc alatt 4 gót szereztek, s már ők vezettek két találattal (4-6). Kapust is cseréltünk, de a kétgólos különbség a félidő végéig megmaradt (5-7). Sajnos 5-1-re veszítettük el a második negyedet! A harmadik játékrészben 7 perc alatt csak két magyar találat született és egyenlítettünk (7-7). Az utolsó percben viszont az olaszok visszaállították a kétgólos különbséget (7-9). Sokkal több volt ebben a negyedben, de a végét nagyon elrontottuk. A záró tíz percben feljöttünk ugyan egy gólokra, de egyenlíteni nem tudtunk, s a végén az olaszok örülhettek. Nagy kár, mert ez a meccs nyerhető lett volna, ám a második negyedbeli kihagyásunkat alaposan megbüntette ellenfelünk..

Magyarország – Olaszország 10-12 (4-2, 1-5, 2-2, 3-3)

 

Vizes VB férfi vízilabdatorna

  1. július 27. – szombat
  2. helyért

10.00 óra: Horvátország – Magyarország

  1. helyért

11.30 óra: Spanyolország - Olaszország

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.