Menu

Vizes VB: nincs döntő és olimpiai kvóta sincs

Vizes VB: nincs döntő és olimpiai kvóta sincs

Magyar idő szerint szerdán délelőtt lejátszották a dél-koreai vizes VB-n a női vízilabdatorna elődöntőit. A magyar válogatott kikapott Spanyolországtól, és így nem tudott olimpiai kvótát szerezni.

 

Amint az várható volt, a címvédő amerikaiaknak nem okozott különösebb gondot Ausztrália legyőzése a női vízilabdatorna elődöntőjében. Az auszik az első félidőben gólt sem tudtak szerezni, s így a második kétszer 8 perc már csak formaság volt. Az USA győzelme egyben azt is jelentette, hogy a másik ág győztese olimpiai kvótát is szerez a fináléba kerüléssel.

USA – Ausztrália 7-2 (3-0, 2-0, 1-1,-1-1)

 

Nem kezdődött jól számunkra a spanyolok elleni elődöntő, hiszen az ellenfél gyorsan 2 gólos előnyre tett szert (2-0). Ezt még sikerült kiegyenlíteni lányainknak, ám a folytatásban egyértelmű volt a spanyol fölény. Védekezésünk csődöt mondott, s az első félidőben nem kevesebb, mint 10 gólt kaptunk. Szerencsére ekkor még a támadójátékunk viszonylag jó volt, s a 8 lőtt gólunk azt jelentette, hogy csak 2 találat volt a hátrányunk. A harmadik és a negyedik negyedben mindössze 1-1 gólig jutottunk, s ez nagyon kevés volt a spanyolok 6 találatával szemben. A jobban játszó hispánok végül megérdemelten nyertek 6 góllal, s ezzel olimpiai kvótához jutottak és döntőzhetnek az USA ellen. Nekünk pedig marad a bronzmérkőzés az ausztrálok ellen, ami egyáltalán nem lesz könnyű feladat.

Spanyolország – Magyarország 16-10 (5-3, 5-5, 4-1, 2-1)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.