Menu

BL, EL: a pályán egy csapatunk maradt állva

BL, EL: a pályán egy csapatunk maradt állva

A Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-selejtezőjének második körét a pályán csak egy magyar csapat élte túl. Kérdés, hogy mi lesz a Craiova – Honvéd párharc sorsa, ahol a visszavágón büntetőkkel ugyan a hazaiak jutottak tovább, ám a magyar csapat óvott.

 A Bajnokok Ligája-selejtező második körében a Ferencváros kétgólos előnnyel utazhatott a máltai FC Valetta otthonába. A Fradi nagyon visszafogott teljesítménnyel is 1-1-es döntetlent ért el, s így készülhet a harmadik selejtező körre, ahol a Dinamo Zagreb lesz az ellenfele.

FC Valett – Ferencváros 1-1

Továbbjutott: 4-2-es gólkülönbséggel a Ferencváros

 

Az Európa-ligában a Debrecennek nem lehetek vérmes reményei az olasz Torino ellen. Az első mérkőzést az itáliaiak 3-0-ra nyerték, s Debrecenben is három góllal nyertek.

DVSC – Torino 1-4

Továbbjutott: kettős győzelemmel a Torino

 

A MOL Vidi a hazai 1-0 után esélyesként utazott a svájci másodosztályban vitézkedő liechensteini Vaduz otthonába. Minden a fehérváriak mellett szólt, ám a Vidi alaposan leszerepelt. A rendes játékidőben a hazaiak ledolgozták hátrányukat, majd a kétszer 15 perces hosszabbításban belőtték a továbbjutás jelentő gólt is. A mérkőzés utolsó 13 percében hiába játszott emberelőnyben a magyar csapat, így sem sikerült a továbbjutást jelentő gólt megszereznie. Óriási meglepetés a liechensteini bajnok továbbjutása, amely újabb nagy blama a magyar futball számára.

Vaduz – MOL Vidi 2-0 hosszabbítás után

Továbbjutott: 2-1-es összesítéssel a Vaduz

 

A román Craiova vendégeként lépett pályára a Honvéd együttese. Ahogy az első találkozón, úgy a visszavágón sem született gól, s jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. Ennek utolsó előtti percében egy jelentős csetepaté alakult ki a Honvéd kapujánál. A hazai szurkolók hanggránátja a játékvezető mellett durrant, akit közben fejbe is dobtak egy tárggyal. Több mint fél órát állt a játék, melyet igazság szerint ezek után nem lett volna szabad folytatni, ám a még nagyobb botránytól félve nem szakították félbe a találkozót… Hihetetlen szerencsétlenkedés folyt a kényszerszünet alatt. A mérkőzés UEFA ellenőre telefonálgatott, s végül le kellett játszani az egy percet, s jöhettek a büntetők.

A Honvéd játékosai nagyon rosszul rúgták az első három tizenegyest, ám azt senki nem vette észre – negyedik játékvezető, aki beszállt a megsérült bíró helyett és az alapvonali játékvezető sem -, hogy a románok kapusa mindhárom büntetőnél már jó egy méterrel a vonalon kívül volt a lövés pillanatában. A szabály szerint legalább az egyik lábának a vonalon kellene lenni a kapusnak a büntető elrúgás pillanatában. Elmaradt az újrarúgás és a kapus figyelmeztetése is. A román csapat pedig 3-1-re megnyerte a tizenegyes párbajt és továbbjutott.

A találkozót követően a Honvéd jelezte, hogy megóvja a mérkőzést, melyet a kialakult helyzet után szerintük nem lett volna szabad folytatni. Ebben teljesen igaza van a magyar klubnak. A kérdés csak az, hogyan gondolják ezt az UEFA vezérei…

Universitatea Craiova – Honvéd 0-0 hosszabbítás után tizenegyes rúgásokkal 3-1

Továbbjutott: büntetőrúgásokkal a Craiova

 

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.