Menu

Első díjat nyert a Desszert

Első díjat nyert a Desszert

Szép jászberényi siker született Szolnokon az Alföldi Mézesnap és Méhésztalálkozón, ahol mézek is versengtek egymással.

Idén már 12. alkalommal találkoztak Szolnokon az ország méhészei az Alföldi Mézesnap és Méhésztalálkozó keretében, ahol nemcsak szakmai eszmecserékre volt lehetőség, de a méhészek egy-egy különleges mézüket meg is versenyeztethették egymással. Az idei verseny győztese pedig a jászberényi ifjabb Molnár György lett, aki Desszert nevű mézét nevezte az idei versenyre. A díjazott mézből a hétvégi 9. Jász Expo látogatói finom kóstolót is kaphattak.

Ifjabb Molnár György a Trió FM-nek elmondta, díjnyertes nyári vegyes virágmézét azt teszi igazán egyedivé, hogy méhcsaládjai egy természetvédelmi, ártéri területen gyűjtötték a finomságot, olyan növényi kultúrákból, amelyek szokványos réti környezetben nem találhatóak meg. Ennek köszönhető a bolti forgalomba kerülő mézektől eltérő, igazán selymes, lágy íze.

Ifjabb Molnár György méhészcsalád sarja (édesapja, a fiára méltán büszke Molnár György a Molnár Méhészet vezetője és állandó szervezője a jászberényi Mézvásár és Méhésztalálkozónak), ma már saját méhészettel "főállásban" dolgozik. Elmondta, feltett szándéka, hogy minden évben benevezzen saját mézei közül versenyeken néhányat, annak reményében, hogy évente legalább egy szép elismerés birtokába jusson a családi méhészet. 

Fotó: Molnár Méhészet Facebook oldala

 

 

Utoljára frissítve:hétfő, 09 szeptember 2019 15:58
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.