Menu

Tűnt napok színei a galériában

Tűnt napok színei a galériában

A jászberényi Szikra Galériában ismét egy új kiállítás nyílt meg. Ezúttal a Jász Alkotók Köre (JAK) idei alkotótáborában készült művek kerültek a nagy előadóterem paravánjaira. A kellemes hűvösben az alkotók és a berényi műértő közönség is örömmel vett részt a megnyitó eseményén.

A házigazda, Szikra István köszöntőjéből azt is megtudhattuk, hogy 30 alkotó 39 alkotása került most a közönség elé. A különleges csapatnak 2015 őszén volt hasonló kiállítása e helyen, s most is örömmel fogadták őket.

A jászberényi Bartos Kinga festőművész nyitotta meg a tárlatot. Elmondta, hogy Jászapáti sok évtizede már a művészetek otthona, hiszen Vágó Pál ott élt, és már 1923-tól szervezett oda alkotótáborokat. Felidézte a JAK 1994-es megalakulását, valamint az immár 25 éves tevékenységét is. A Jászapátin zajló nyári táborok új korszaka Szalkári Rózsa (1936-2017) rajztanárnak köszönhető, ő hívta életre, hogy az ifjabbak is megismerjék a képzőművészet titkait. Fáradhatatlanul szervezte a táborokat évről-évre, és segítette a művészpalánták indulását.

A táborokban értékek születnek, mert ott jelentős alkotók és kezdők egyaránt jelen voltak mindig, és tanulhattak, tanulhatnak egymástól is. A Jászságban sok tehetség él, és szívesen vettek - vesznek részt az alkotó-közösség munkájában. Idén is sokan dolgoztak Apátin, s az ott készült műveik legjobbjait hozták el a kiállításra. Ők azok, akik művészetükkel teszik szebbé a világot.

A művészetek minden korban karöltve jártak, gazdagították a hallgatóságot, a szépre, az értékekre vágyó közönséget. A tárlat megnyitóján – a Jászdózsán élő – Kóródi Anikó operaénekes is jelen volt, és csodás énekével tette szebbé az ünnepi pillanatokat. Természetesen a JAK jelenlegi elnöke, V. Kovács Júlia köszöntője és a megnyitó ünneppé formálása is része volt az eseményeknek. Ennek során Szabari Bálint az elnök-asszony egy versét adta elő, melynek címe: Tűnt napok színei.

A Szikra Galériában az érdekes kiállítás szeptember 13-ig tekinthető meg.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít