×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 575
Menu

Borjú Stroganoff módra

altElőször készítsük el a kenyereket: keverjük össze a petrezselymet a vaj felével. Kenjünk meg 3-4 szelet kenyeret mindkét oldalukon a petrezselymes vajjal, a többi kenyeret pedig a sima vajjal. Vágjunk a kenyérszeletekből kicsi szíveket egy szív alakú kiszúrót használva. Mérsékelt tűzön süssük aranybarnára a kenyereket.

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

1 kg borjú hús
25 dkg apró gombafej
10 dkg vaj
mustár
2 nagy, vékony szeletekre
vágott hagyma, uborka
4 ek Marsala bor
3,5 dl tejföl
2 ek friss, vágott petrezselyem
só és őrölt feket bors

a fűszeres kenyérhez:
2 ek finomra vágott friss
petrezselyem
7,5 dkg vaj
6-8 szelet fehér kenyér


Előkészítési idő: 35 perc
Főzési idő: 40 perc



altELKÉSZÍTÉS

Először készítsük el a kenyereket: keverjük össze a petrezselymet a vaj felével. Kenjünk meg 3-4 szelet kenyeret mindkét oldalukon a petrezselymes vajjal, a többi kenyeret pedig a sima vajjal. Vágjunk a kenyérszeletekből kicsi szíveket egy szív alakú kiszúrót használva. Mérsékelt tűzön süssük aranybarnára a kenyereket. Tartsuk őket melegen a sütőben.

altSzeleteljük fel a borjúhúst a rostokra merőlegesen 0,6 cm x 6,5 cm-es csíkokra. Ha nem túl aprók, vágjuk a gomákat félbe vagy negyedbe. Olvassunk meg 4 dkg vajat egy nagy lábosban és óvatosan pirítsuk a gombát 2 percig. Merjük ki szűrőkanállal egy tányérra.

altHevítsük fel a vajat a lábosban és pirítsuk aranybarnára a hagymát. Vegyük ki a hagymát. tegyük az edénybe a vajat, és süssünk ki annyi húscsíkot, amennyi az edényben elfér. Süssük 3-4 percig, majd vegyük ki tányérra. A megmaradt húscsíkokat is így készítsük el.
Tegyük vissza a lábosba a húst, a hagymát, a gombát. Adjuk hozzá a Marsalát és főzzük mérsékelt lángon, hogy az alkohol elpárologjon. Adjuk hozzá a mustárt, a csíkokra vágott savanyú uborkát, a tejfölt, a petrezselymet, a fűszereket s hevítsük forróra. szedjük tálalóedényre és tálaljuk kenyérrel.

 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: 57/412-042


 

Utoljára frissítve:csütörtök, 09 július 2015 13:23
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.