×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 575
Menu

Lencsével töltött paprika

altMelegítsük elő a sütőt 190 c-ra. Tegyük a lencsét lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy kb. 2,5 cm-nyire befedje. Forraljuk fel, vegyük lejjebb a lángot, és fedjük le.

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

100 g piros lencse
50 g vaj
1 hagyma, kockára vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 alma, meghámozva és kockákra vágva
50 g kimagozott datolya, kockákra vágva
1 ek őrölt koriander
1 kk őrölt kömény
só és őrölt fekete bors
4 nagyobb zöldpaprika

a tejfölös mártáshoz:
2 zöld vagy piros csili
1 ek olaj
150 ml tejföl


Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 45 perc

 

 

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 190 c-ra. Tegyük a lencsét lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy kb. 2,5 cm-nyire befedje. Forraljuk fel, vegyük lejjebb a lángot, és fedjük le. Pároljuk amíg megpuhul, majd szűrjük le.

altOlvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát és gyenge tűzön süssük amíg megpuhul. Tegyük bele az almát és a datolyát, kevergetve pároljuk 2-3 percig. Keverjük össze a leszűrt lencsével, korianderrel, köménnyel, sóval és borssal és főzzük 1 percig.
Hosszában vágjuk félbe a paprikákat, és tisztítsuk meg a magoktól és erektől, helyezzük egy serpenyőbe. Kanállal tegyük a paprikákba a lencsekeveréket. Fedjük be alufóliával, és süssük amíg a paprikák megpuhulnak.

altKészítsük el a mártást. Vágjuk ki a csili csumáját, és távolítsuk el a magházát és a magokat. Mossuk ki, és vágjuk vékony karikákra. Forrósítsuk meg az olajat egy kis serpenyőben, és süssük meg benne a csiliket, amíg fényes zöld illetve piros nem lesz. Szűrőkanállal vegyük ki és csöpögtessük le a larikákat.

Helyezzük a megsült paprikákat egy tálra. Tegyünk néhány kanál tejfölt mindegyik tetejére, végül szórjuk meg a csilikarikákkal.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-04

Utoljára frissítve:csütörtök, 09 július 2015 13:23
Tovább a kategóriában: Borjú Stroganoff módra »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.