×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 575
Menu

Vajas, rétegelt zöldségek

altEgy éles késsel vágjuk a karfiolt és a brokkolikat kicsi, egyenlő nagyságú rózsákra. Főzzük a 2-féle zöldséget külön edényben sós vízben, amíg megpuhulnak, de még élénk a színük. Csöpögtessük le, öblítsük le, mad hagyjuk jól lecsöpögni.

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

2 fej brokkoli
1 db kisebb karfiol
3 dkg olvasztott vaj a bekenéshez
+ a formák kikenéséhez
só és őrölt bors


Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 8 perc



altELKÉSZÍTÉS

Egy éles késsel vágjuk a karfiolt és a brokkolikat kicsi, egyenlő nagyságú rózsákra. Főzzük a 2-féle zöldséget külön edényben sós vízben, amíg megpuhulnak, de még élénk a színük. Csöpögtessük le, öblítsük le, mad hagyjuk jól lecsöpögni. altTegyük olvasztott vajba, ízesítsük sóval és őrölt fekete borssal.

altVajazzunk ki csészéket vagy pudingformákat és rendezzük el a rózsákat a formákban, szárukkal befelé. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek megtartsák a színes rétegeket a csésze aljáról felfelé haladva. Nyomkodjuk le a rétegeket, ahogy töltjük a formát. Ha gőzölőedényben újramelegítjük, akkor fedjük le a zöldségeket megvajazott fóliával.
Melegítsük fel a zöldségeket a gőzölőedényben. Óvatosan fordítsuk ki őket egy nagy tálra. Rendezzük szép körbe a rétegelt zöldséghalmokat a tálon.

 

 

TIPP

KÖZÉPRE A LEGKEVÉSBÉ SZÉP RÓZSÁK KERÜLJENEK.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 

Utoljára frissítve:csütörtök, 09 július 2015 13:23
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.