Menu

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodtunk

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodtunk

Csapatunk zalaegerszegi vendégjátéka előtt hozta nyilvánosságra a rájátszás menetrendjét az MKOSZ. Számunkra kedvezőtlen döntés született, hiszen a rájátszást követő play outot törölték, azaz az utolsó két helyezett nem mérkőzik meg egymással a bennmaradásért. Ráadásul az alapszakasz eredményeit viszik magukkal a csapatok, így a ZTE ellen mindenképpen nyernünk kellett, hogy maradjon esélyünk NB I A-csoportos tagságunk meghosszabbítására.

A COVID-19 miatt igazán viharverte sikeredett az NB I A-csoportos felnőtt férfi bajnokság lebonyolítása, hasonlóan más sportágakhoz. A járvány a JKSE alaposan „megcincálta” hiszen a legtöbbször a mieink kerültek karanténba, s amikor más csapatok hetekig nem játszottak, nekünk 3-4- felnőtt játékossal és juniorokkal kellett kiállnunk a bajnoki mérkőzésekre. Így nem csoda, hogy nagyon sokáig nem tudtuk meccset nyerni. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy ütőképes csapatunk csak januárra lett…

Ilyen előzmények után a zalaegerszegi vendégjátékunknak óriási volt a tétje, hiszen egy újabb vereség után ellenfelünk már 6 győzelemnyi különbséggel állt volna előttünk. Ezt pedig a számunkra hátralévő 11 mérkőzés alatt szinte lehetetlen lett volna behozni. Győzelem esetén viszont „csak” 4 siker lett volna a hátrányunk, ami talán még ledolgozható.

A találkozó a másfél héttel korábban Jászberényben lejátszott mérkőzéshez hasonlón alakult. Rendre a ZTE vezetett, ám a hazaiaknak nem sikerült olyan előnyt kiharcolni, ahonnan a mieink ne zárkóztak volna vissza. Coleman és Williams tarthatatlan volt, ők ketten nem kevesebb, mint 62 (!) pontot szereztek. Coleman volt az, ki egy triplával hosszabbításra mentette számunkra a találkozót.

A ráadás öt perc is izgalmasan alakult. A hazaiak 98-97-es- vezetésüknél két büntetőt is dobhattak, de Simon mindkettőt kihagyta. A másik oldalon viszont nem egészen két másodperccel a játékidő vége előtt Filipovics keze nem remegett meg – Jászberény döntő helyzetben egyet hibázott - és így 99-98-ra a JKSE nyerte meg a találkozót.

Hasonlóan kemény mérkőzések várhatóak a folytatásban is, de ha így küzd csapatunk, akkor a fiúk emelt fővel jöhetnek majd le a pályáról. Egy biztos, az utolsó esélyünket megragadtuk, s tovább kell harcolnunk a bennmaradásért, s azért, hogy az önbecsülésünket megőrizzük.

Zalakerámia ZTE KK - Jászberényi KSE h.u.: 98-99 (29-20, 21-27, 18-17, 21-25, 9-10)

Zalakerámia ZTE KK: Duren 21/9, Donaldson 14/6, Wiggs 18/3, Völgyi 2, Szabó 18/6. Cserék: Simon -, Bonifert 2, Vuko 15/9, Glenn 8.

Jászberényi KSE: Kinney 8, Coleman 36/6, Brbaklics 7, Williams 26/15, Filipovic 4. Cserék: Garrett 12/3, Ruják -, Füzi -, Katona -, Czirbus -, Primorac 6.

A két vezetőedző az mkosz.hu oldalon az alábbiak szerint értékelte a mérkőzést:

Luca Bech, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzőjei: - Nagyon harcos, kemény mérkőzés volt, egyszer mi vezettünk, egyszer a Jászberény. Tudtuk előre, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz és azt is tudtuk, hogy valószínűleg mi ketten fogunk harcolni a bennmaradásért. Voltak pozitívumok a mérkőzésen, hiszen láthatta mindenki, hogy az egész csapat végig küzdött. Amióta ide jöttem, azóta küzdök és harcolok, és nem fogjuk feladni. Megyünk tovább és megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat.

Patai Benjámin, a Jászberényi KSE vezetőedzője: - Nagyon komoly küzdelem volt, Újítottunk védekezésben és támadásban is, ami pici meglepetés volt a hazaiaknak. Örülök, hogy nyertünk és életben maradtunk. A többi csapat ellen sokkal komolyabban kell játszanunk. Most lesz két hét szünetünk, hogy felkészüljünk a playoutra.

A hétvégi forduló további eredményei:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE 101-92

PVSK-VEOLIA - Alba Fehérvár 82-89

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely  93-99

Szolnoki Olajbányász - Sopron KC  91-83

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - OSE Lions 82-86

Kaposvári KK – DEAC 93-72

A bajnokság állása:

  1. Szolnoki Olajbányász 19 gy 4 v
  2. Falco –Vulcano Energia KC Szombathely 17 gy 5 v
  3. Naturtex-SZTE-Szedeák 17 gy 8 v
  4. DEAC 16 gy 9 v
  5. Alba Fehérvár 15 gy 10 v
  6. Atomerőmű SE 14 gy 11 v
  7. EGIS Körmend 12 gy 11 v
  8. Sopron KC 12 gy 12 v
  9. PVSK-VEOLIA 10 gy 14 v
  10. OSE-LIONS 10 gy 14 v
  11. Kaposvári KK 10 gy 14 v
  12. Duna Aszfalt –DTKH Kecskemét 9 gy 16 v
  13. Zalakerámia ZTE KK 6 gy 18 v
  14. Jászberényi KSE 2 gy 23 v

 

A Jászberényi KSE utolsó alapszakaszbeli mérkőzését március 27-én, hazai pályán a Duna Aszfalt –DTKH Kecskemét csapata ellen játssza.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít