Menu

Ma este Sopronban kezd a JKSE

Ma este Sopronban kezd a JKSE

A mai napon megkezdi szereplését az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 2020/2021-es szezonjában a Jászberényi KSE csapata. Fotó: Gémesi Balázs.

A koronavírus-járvány a felnőtt férfi kosárlabdabajnokság A-csoportjában is alaposan átírta a menetrendet már az első fordulóban is. A tervezett hét mérkőzésből csak hármat tudtak ugyanis lebonyolítani. Nem lépett pályára a hét végi bajnoki rajton a Jászberényi KSE csapata sem, hiszen a bajnok szombathelyiek elleni idegenbeli találkozót decemberre halasztották.

A lejátszott három mérkőzés közül kettő is csak hosszabbítás után dőlt el. Kecskeméten és Oroszlányban a hazaiak csak túlórában tudták legyőzni a Kaposvár, illetve a Sopron csapatát. A forduló rangadóján a debreceniek ne engedték kiénekelni a „sajtot a szájukból” és jó teljesítménnyel győzték le a paksiakat.

Az első forduló eredményei:

DEAC – Atomerőmű SE 97-83 (28-19, 22-22, 22-22, 25-20)

Duna Aszfalt – DTKH Kecskemét – Kaposvári KK 97-90 hu. (22-16, 20-27, 21-24, 21-17, 13-6)

OSE Lions – Sopron KC 78-70 hu. (14-9, 13-20, 16-24, 21-11,14-6)

A második forduló mérkőzéseit a mai napon, azaz október 7-én, szerdán rendezik. Egyelőre úgy tűnik, hogy négy találkozót tudnak majd megrendezni. Hármat a második és egyet az ötödik forduló mérkőzései közül. AZ MKOSZ és csapatok ugyanis arra törekednek, hogy a játékra képes csapatok mindenképpen lépjenek pályára.

A mai napon kezdi meg szereplését a 202/2021-es szezonban a Jászberényi KSE együttese. Kosarasaink Sopronban próbálják majd meg megszerezni a két bajnoki pontot, amely nem ígérkezik könnyűnek. Igaz, a házigazdák a hét végén egy olyan vereséggel mutatkoztak be az új szezonban, melyet elsősorban maguknak köszönhetnek, hiszen Oroszlányban már 10 pontnál is nagyobb különbséggel vezettek. A találkozó hajrájában azonban sorra rosszul döntöttek a soproni kosarasok és a hosszabbításban már nem volt esélyük a győzelemre. Hazai pályán viszont minden bizonnyal javítani szeretnének a mieink ellen. Erre van is esélyük, hiszen a JKSE a koronavírus-járvány miatt egy másfélhetes szünetre is kényszerült, azaz lépéshátrányban vagyunk a felkészülést tekintve ellenfelünkkel szemben.

A felkészülés kezdetén úgy tűnt, hogy jól sikerült az erősítés, ám az előkészületi mérkőzések eredményei csalódást okoztak. Védekezésben és támadásban is jelentősen elmaradtunk elsőosztályú ellenfeleinktől. Sokat kell javulni a csapatjátékunknak, hogy legyen esélyünk szerdán este a soproniak ellen, akik szintén nincsenek még csúcsformában. Az előjelek tehát nem igazán mellettünk szólnak – egyébként sem nyerni jártunk az elmúlt években Sopronba -, ám a mostani szezon minden korábbinál kiszámíthatatlanabb lesz a koronavírus-járvány miatt.

A szerdai mérkőzések:

  1. fordulóból

18.00 óra: Naturtex_SZTE-Szedeák – OSE-Lions

18.00 óra: Szolnoki Olajbányász – DEAC

20.00 óra: Sopron KC – Jászberényi KSE

  1. fordulóból

18.00 óra: Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

 

A bajnokság harmadik fordulójában, szombaton a szegedieket fogadja majd hazai pályán a JKSE.

 

 

Utoljára frissítve:szerda, 07 október 2020 10:41
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.