Menu

Kis éji majom született a jászberényi állatkertben

Kis éji majom született a jászberényi állatkertben

A Jászberényi Állat- és Növénykert április 17-én, a facebook oldalán jelentette be, hogy újabb csemete született népes éji majom családjukban, és egy nemrég beköltözött pápaszemes kajmánnak is nevet keres a zoo.

Az állatkerti gondozók még február közepén észlelték, hogy az éji majmok családfőjének, Bokitonak a hasán egy aprócska új családtag kapaszkodik. Az éji majmok viselkedésében különlegesség, hogy a szoptatás idején kívül az apaállat hordozza az egyre cseperedő kölyköt. A szülők, Bokito és Malika 2013 óta élnek a jászberényi állatkertben, és az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében a pár immár hatodik kölykét neveli.

Az állatkert lakóinak létszáma a új beköltözővel is gyarapodott, miután tavaly augusztusban egy ismeretlen személy különös meglepetést hagyott a budapesti Tropicarium előtt. A berényi állatkert facebook bejegyzéséből kiderül, hogy a bútorlapokból készült dobozra tájékoztató is került: "Tropicarium, kérem fogadjanak be, 130 cm-es kajmán. Vigyázz, harap!!!" S a dobozban valóban egy magára hagyott, méretes pápaszemes kajmán várakozott új gazdájára. Mivel ez a faj nem társítható más kajmánokkal, a Tropicarium nem tudta befogadni az új jövevényt, hiszen náluk már lakik egy pápaszemes kajmán, "Kálmán".

A mi állatkertünkben azonban kajmánunk 2018-as sajnálatos elpusztulása okán adott volt minden szükséges feltétel a befogadáshoz, azóta tehát augusztusban tehát hozzánk költözött a sok kalandot megélt hüllő, ám a dobozára írt "használati utasításból" kimaradt az állat neve, így az állatkert a facebookon keres nevet újdonsült lakójának, a javaslatok száma pedig lassan megközelíti a százat.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít