Menu

Palócleves

Palócleves

A palóclevesben minden van, amit a magyar ember szeret: hús, pirospaprika és vöröshagyma, mindez mi mással, mint egy kis tejföllel megbolondítva. Diétás? Nem az. Finom? Mennyei.



Hozzávalók:

60 dkg birkahús
40 dkg zöldbab
3 evőkanál olaj
2 dl tejföl
2 krumpli
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 babérlevél

Elkészítés ideje:
Másfél óra.

Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, ha hártyás, akkor előtte vágd le róla a legfelső réteget. Papírtörlővel itasd le róla a felesleges vizet, majd vágd apró kockákra. Öntsd az olajat egy fazékba, szórd rá a felaprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a húst, pirítsd négy-öt percig, szórd meg pirospaprikával, ezután öntsd fel másfél liter vízzel. Add hozzá a fokhagymát, a babérlevelet és a köményt, és ízlésed szerint sózd is meg. A krumplit hámozd meg, és amikor a hús már félig megfőtt, add a leveshez. Ugyanekkor keverd hozzá a zöldbabot is. A tejfölt a liszttel keverd ki csomómentesre, majd habard be vele a levest. Hagyd, hogy felrottyanjon, és vedd le a tűzről. Ízlésed szerint tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít