Menu

Júniusban nem lesz Jász Világtalálkozó

Júniusban nem lesz Jász Világtalálkozó

A COVID-19 járvány az elmúlt évben szinte minden nagyobb rendezvényt ellehetetlenített Jászberényben, a Jászságban. A 2020. évi Jászok Világtalálkozóját is elhalasztották, s azt idén tervezik megtartani.

Az elmúlt évről az idei esztendőre halasztott Jászok Világtalálkozóját júniusban szerették volna megtartani, de az az időpont már nem tartható. Az előzetes szervezés ugyanis több hónapos munkát igényel, s jelenleg még érvényesek azok a szigorú járványügyi előírások, amelyek alapján nem lehet nagyszabású több száz, illetve ezer főt megmozgató eseményeket megrendezni. A jászok legnagyobb éves rendezvényére határon túlról is rendre érkeznek vendégek, s most ez is igencsak kérdéses lenne. A program pontos leszervezése is igazán csak akkor kezdődhet, ha mindenféle járványügyi korlátozás nélkül megrendezhető a háromnapos esemény. Azaz, rengeteg a kérdőjel a 2021. évi Jász Világtalálkozó megrendezésével kapcsolatban.

- A Jászok Világtalálkozóján, a három nap alatt több ezer fő szokott részt venni. Ez pedig azt jelenti, hogy csak akkor van értelme megrendezni az eseményt, ha a járványügyi szigorításokat teljesen feloldják. Mivel egyelőre nem tudjuk, hogy ez a feloldás mikorra várható, így a júniusi időpont már biztosan nem tartható. Számításaink szerint, ha március végén sem tudjuk biztosra, hogy mi várható az ősszel, akkor minden bizonnyal idén is elmarad a Jász Világtalálkozó. Ezt természetesen egyeztettük a társrendező Jászok Egyesületével is – mondta érdeklődésünkre Eszes Béla, Jánoshida polgármestere.  

Az idén júniusra halasztott Jász Világtalálkozót ebben az időpontban tehát biztosan nem rendezik meg. Hogy egy későbbi, augusztusi időpont szóba jöhet-e, március végére eldől. A jelenlegi járványügyi helyzetből kiindulva sajnos erre is kevés az esély. Így lehet, hogy a 2020. évi Jász Világtalálkozót majd csak 2022-ben lehet megtartani.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít