Menu

Teljesült a jászágóiak régi vágya

Teljesült a jászágóiak régi vágya

Február 15-én egy új járatot indított a VOLÁNBUSZ, amelynek segítségével a jászágóiak rövidebb idő alatt érhetnek be Jászberénye, illetve onnan haza. Fotók: Dobos Gergely.

Régi vágya teljesült a jászágóiaknak 2021. február 15-én. A VOLÁNBUSZ ugyanis ezen a napon egy új járatot indított a Jászberény – Pusztamonostor – Jászágó útvonalon. Az új járat tanítási napokon 6 óra 45 perckor indul Jászágóról és 16 órakor indul vissza Jászberényből. Hogy ez milyen nagy segítséget jelent a jászágóiaknak, azt érdeklődésünkre Mozsár Lászlóné (fotónkon), a település polgármestere mondta el.

- Nagyon régóta szerettünk volna már egy közvetlen buszjáratot Pusztamonostor érintésével Jászberényből és vissza. Amikor ugyanis 1978-ban Jászárokszállás társtelepülése lettünk, akkor minden oda, arra összpontosult, miközben sok diák és dolgozó járt rendszeresen tőlünk is Jászberénybe. Így Jászárokszálláson át hosszabb és költségesebb is volt az utazás a kistérség központjába számunkra. Ráadásul sok olyan hatóság, intézmény is Jászberényben működik, amelynek szolgáltatásait mi is igénybe vesszük. Elég, ha csak a szakorvosi és kórházi ellátást és az iskolákat említem. Szerencsére a Volánbusz vezetése pozitívan állt kérésünkhöz és segítségünkre volt Pócs János, régiónk országgyűlési képviselője is. Köszönjük nekik, hogy sokat segítettek az új buszjárat beállításával településünk lakóinak. A járat kihasználtságával nem lesz gond, mert Jászágó lakossága az elmúlt években megfiatalodott. Sok fiatal költözött hozzánk, s reményeink szerint majd az ő gyermekeik is utaznak Jászberénybe és vissza ezen a járaton.

Utoljára frissítve:szerda, 17 február 2021 11:36
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.