Menu

O1G Jászberény - együtt demonstrál a helyi Jobbik, MSZP és a DK

O1G Jászberény - együtt demonstrál a helyi Jobbik, MSZP és a DK

A korábbi években elképzelhetetlen módon az út közös oldalára állt három párt helyi szervezete Jászberényben. A Jobbik, a DK és az MSZP helyi szervezetei közösen tiltakoznak a Szövetkezet úton az ún. rabszolgatörvény ellen csütörtökön.

A Jobbik, az MSZP és a Demokratikus Koalíció képviselői bár sok dologról sokféleképpen gondolkoznak, vannak olyan ügyek, amelyekben egyet tudnak érteni, nota bene közösen tudnak fellépni, hogy véleményüknek hangot adjanak. Jelen esetben Jászberényben a Szövetkezet úton város felé haladva a jobb oldali sávot foglalják el autóikkal, transzparensekkel és zászlókkal. Demonstrációjukkal a kormány munka törvénykönyvét érintő módosításai ellen tiltakoznak, megmozdulásukat rendőrök biztosítják.

Budai Lóránt a Jobbik Jászberényi Alapszervezetének elnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, amikor a tiltakozás szervezésébe belefogtak, még nem sejtették, hogy milyen országos tiltakozóhullám indul majd el a munkatörvénykönyv módosításának elfogadása miatt. Örömét fejezte ki, hogy kezdeményezésükhöz helyi szinten is csatlakoztak más ellenzéki erők, félretéve ezzel azokat a nézetkülönbségeket, amelyek eddig akadályozták a közös fellépést.

- Azt gondolom, hogy Pócs János nem arra kapott felhatalmazást, hogy a magyar munkavállalók kivéreztetéséről szóló törvénymódosításokat szavazzon meg a Parlamentben, személyes véleményem szerint mindenki, aki a rabszolgatörvényt megszavazta, elárulta választóit. Azért vagyunk most itt, hogy erre felhívjuk a jászberényi emberek figyelmét is. Nekünk, ellenzékben lévőknek most azt kell keresnünk, ami közös, és nem azokra a pontokra kell koncentrálnunk, ami elválaszt bennünket - fogalmazott Budai Lóránt. Hozzátette, kötelességének érzi, hogy a kormány intézkedései ellen ne csak az önkormányzati üléseken, hanem az utcán is szót emeljen. 

Balogh Béla az MSZP helyi szervezetének elnöke kifejtette, hogy ez a rendezvény is mutatja, hogy az ellenzékben lévő pártok a nézetkülönbségek hangsúlyozása helyett inkább a legkisebb közös többszöröst keresik az ellen a Fidesz ellen, amely a lakosság és az ország érdekeivel szemben hoz döntéseket.

- Nyilvánvalóvá vált, hogy az ilyen és ehhez hasonló döntésekkel a Fidesz vét a jövőnk ellen. Ez a döntés a jelennek a megcsúfolása és a jövőnk tönkretétele. Hiába beszél a Fidesz a magyar kisgyermekek jövőjének fontosságáról, ha döntéseivel épp azt lehetetleníti el - fogalmazott a párt helyi vezetője.

Gedei József élő videós facebook bejelentkezésben mondta el a helyszínről, hogy nemcsak azért csatlakoztak a tüntetéshez, hogy kinyilvánítsák egyet nem értésüket a rabszolgatörvény elfogadásával, hanem azért is, hogy kifejezzék a média pártatlanságának fontosságát, valamint annak jelentőségét, hogy a kormánynak nemcsak a NER-t kiszolgálók érdekeit kellene képviselni, hanem azokét is, akik nem értenek egyet a Fidesz politikájával.

A jövőbeni hasonlóan közös fellépések lehetőségéről mindkét párt képviselője pozitívan nyilatkozott, Balogh hozzátette, ez szerinte nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség is. Nemcsak ilyen alkalmakkor, hanem minden közösen képviselhető érték mentén együtt kell a jövőben az ellenzékben lévőknek fellépni. 

A demonstrálók csütörtökön 9 és 15 óra között álltak 8-10 autóval a Szövetkezet út szélén, a forgalmat különösebben nem akadályozták, néhány autós dudálással és a tüntetésekről már jól ismert rigmusok kiabálásával fejezte ki szimpátiáját, mások az út túloldaláról szidalmazták a tiltakozókat, akik válaszként Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívántak neki. 

Facebook oldalunkon a sajtótájékoztatót élőben közvetítettük, illetve további képeket is találhatnak a demonstrációról.

Utoljára frissítve:csütörtök, 20 december 2018 13:25
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.