Menu

Vereséggel rajtolt a Jászberényi VT

Vereséggel rajtolt a Jászberényi VT

Csütörtökön este a Jászberényi VT – TFSE találkozóval vette kezdetét a 2020/2021-es, NB I-es női röplabdabajnokság.

 

Faragó Fanni és Farkas Fatime is hiányzott a Jászberényi VT soraiból a bajnokságot nyitó, hazai mérkőzésen. Velük sem a jászberényi együttes lett volna a találkozó esélyese, nélkülük pedig igazán csak a tisztes helytállásra készülhettek Deme Gábor tanítványai.

 

Az első két szett hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a rutinosabb vendégek biztosan tarották kezükben a találkozó alakulását és csak 12-12 pontot engedélyeztek a lelkes hazai gárdának. A harmadik játszma feléig egymás hibáiból éltek a csapatok és 14-14-ig tartotta a lépést ellenfelével a Jászberényi VT. A folytatásban viszont „bekeményített” a fővárosi alakulat, s már csak egyetlen pontot engedélyezett ellenfelének.

 

A papírformának megfelelően alakult a mérkőzés, melyet a lényegesen nagyobb játékerőt képviselő TFSE magabiztosan nyert meg. A találkozót zárt kapuk mögött rendezték, de a szurkolók online követhették az eseményeket.

 

Jászberény Volleyball Team-TFSE 0:3 (-12, -12, -15)

 

Jászberény VT: Kocsmár, Imre, Nagy, Csabai, Csiki, Hajdu. Liberó: Mizsei, Lagzi-Kovács. Csere: Sléderi, Berényi, Juhász. Vezetőedző: Deme Gábor.

 

TFSE: Török, Kreisz, Benedek, Nagy, Kriegel, Poór. Liberó: Boller, Villányi. Csere: Halla, Czakó, Kökény, Radomszki, Araujo, Budaházy. Vezetőedző: Leonidas Gaitanakis.

 

A Jászberényi VT honlapján az edzők az alábbiak szerint értékelték a találkozón látottakat:

Deme Gábor (Jászberényi VT): - A mi helyzetünkben ez egy szoros mérkőzés volt. Négy napunk volt edzeni, két alapjátékosunk hiányzott. Boldog vagyok, hogy ezek a lányok lejátszották életük első NB I-es meccsüket és nem vallottunk szégyent. Helyenként jól játszottunk. Az ellenfélnél volt egy csomó extraligás játékos. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel, gratulálok a lányoknak! Remélem, jövő szombaton, a Gödöllő ellen még jobban játszunk majd.

 

Leonidas Gaitanakis (TFSE): - Minden bajnoki rajt nehéz feladatot jelent, de elégedett vagyok. Nem gondolom, hogy egyszerű mérkőzés volt, hiszen mindkét gárda sok fiatalból áll. Még nem kész a csapatunk, hiszen két-három évre előre tervezünk. Kezdésnek nagyon jó volt és remélem, tovább fejlődünk majd. Előre elterveztem, hogy minden játékosomnak lehetőséget biztosítok és mindig készen kell állniuk rá, hogy beálljanak. Hét új játékosunk van, úgyhogy egyelőre még ismerkedünk egymással.

 

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.