Menu

A rangadók hétvégéje jön

A rangadók hétvégéje jön

Nem panaszkodhatnak események hiányára városunk sportkedvelői, hiszen az NB I-es női röplabdázóink, az NB I-es férfi kosárlabdázóink és az NB III-as labdarúgóink is rangadót játszanak a hétvégén. A röplabdázók és a kosarasok hazai pályán, a focisták idegenben lépnek pályára.



Mozgalmas hétvége vár NB-s sportcsapatainkra a hétvégén. Női röplabdázóink pénteken este a Vasas Óbuda csapatát, férfi kosarasaink szombaton a Szolnoki Olaj gárdáját fogadják, míg labdarúgóink Kazincbarcikán lépnek pályára. Mindhárom csapatunk mérkőzése rangadónak számít.

Péntek 18.30 óra: Jászberényi RK – Vasas Óbuda

Amióta ismét az NB I-ben szerepelnek női röplabdázóink, talán nem volt még akkor a esélyük a sikerre a Vasas Óbuda ellen, mint most. Úgy tűnik, hogy a fővárosiak gyengültek a tavalyi évhez képest, s egyelőre nincsenek igazán topformában sem. Az eddig lejátszott három bajnokijukból kettőt megnyertek, viszont az MTK Budapest együttesétől meglepő 3:0-s vereséget szenvedtek.

A mieink három győzelem után Nyíregyházán az első két szettben szinte pályán sem voltak, majd nem sok hiányzott ahhoz, hogy kétségessé tegyék a találkozó kimenetelét. A vége azonban 3:0 lett a házigazdák javára. Sok idő nem volt a vereségen búslakodni, hiszen pénteken már a Vasas Óbuda elleni rangadó következik, ahol hazai pályán jó esélyünk lesz arra, hogy feledtessük a nyíregyházi kisiklást. Ehhez azonban fegyelmezett csapatjátékra és kiemelkedő egyéni teljesítményekre is szükség lesz.

Szombat 13.30 óra: Kazincbarcikai BSC FC – Jászberényi FC

Az NB III Keleti-csoportjának 15. fordulójában a 28 ponttal második Kazincbarcika otthonába látogat a 29 ponttal első helyen álló csapatunk. Igazi rangadóról van tehát szó, melynek kimenetele alapvetően befolyásolja majd a tavaszi szezon végeredményét.

Érdekesség, hogy a hazaiak több mérkőzést nyertek mint a mieink (9-8), ám többször kis is kaptak (4-1), mint a Gelei-csapat. A kazincbarcikaiakra nem jellemző a döntetlen (1), míg nekünk már 5 ikszünk van. A csatársorok mindkét oldalon meglehetősen termékenyek (27-26), viszont a mieink védelme stabilabbnak tűnik. Míg mi csak 9, addig a barcikaiak 16 gólt kaptak eddigi 14 mérkőzésükön.

A hazai pálya a KBSC FC mellett szól, ám a JFC eddig sem ijedt meg saját árnyékától idegenben sem. Érdekes találkozóra van tehát kilátás.

Szombat 18.00 óra: JP Auto-JKSE – Szolnoki Olaj KK

Megyei rangadó a férfi kosárlabda-bajnokságban. Ráadásul egy igazán érdekes helyzetben, hiszen a bajnoki címet védő szolnokiak nincsenek éppen túl jó formában. A nemzetközi kupában (Bajnokok Ligájában) idegenben két súlyos vereséget elszenvedő, de hazai pályán az olasz Sassarit legyőző szolnokiak a magyar bajnokságban is elszenvedtek már két vereséget (a MAFC ellen idegenben, a ZTE ellen hazai pályán). Ráadásul az Ivkovic-csapat szerdán este még a Partizan ellen játszik Bajnokok Ligája mérkőzést a Tiszaligetben. Három vereség után lép pályára ismét a szolnoki alakulat és egy újabb vereség után bizony alaposan megtépázott nimbusszal érkezhet szombaton Jászberénybe. Egy Partizan elleni siker viszont helyre tehetné a bajnokcsapat játékosainak lelkivilágát.

A mieink eddig a soproniak elleni találkozó kivételével nem okoztak csalódást. Kaposváron ki lehet kapni, s az Alba elleni hazai vereség után is emelt fővel jöhettek le a pályáról a fiúk. A MAFC, az Atomerőmű és a Vasas elleni idegenbeli sikerek pedig megsüvegelendők, hiszen ahogy a korábbi években, úgy az idei szezonban sem könnyű idegenben nyerni.

A találkozó esélyese mindent egybevetve így is a szolnoki csapat, ám a mieink alaposan megkeseríthetik Vojvodáék életét. Reméljük így lesz, s akkor akár egy nagy meglepetésnek si szemtanúi lehetünk.

Az viszont biztos, hogy mindhárom találkozón nagy szüksége lesz csapatainknak a buzdításra, hogy ezt az igen nehéznek ígérkező hétvégét sikeresen teljesítsék!

Hajrá JRK! Hajrá JFC! Hajrá JP Auto-JKSE!

Utoljára frissítve:hétfő, 30 január 2017 11:16
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít