Menu

Gyújtózsinór

 2012-01-08 08:12:58

 

Érzésem szerint, a mai Magyarországot megrengető bomba  gyújtózsinórja mintha a Klubrádiós "ügy" lett volna. Az idei jajveszékelő szirének hangja hallatszott egész Európában, sőt még Ámerika is besírt ettől a műbalhétól. Akkor a vércsahosok azt állították, hogy a Zorbán Viktor megszüntette szerette kanálisukat, és ez a demokrácia megtorpedózása, a média barna inges megszállása, és jönnek a vonatok, de már most mindenkit visznek, akik nem azok, akik.

 
Botrány, dögszag, azonnal bitófára mindenki, aki benne volt a döntés meghozatalában. Magyar szokás szerint őrjöngés, és mivel nem jött józan válasz az ugatásra, kezdte a nép azt hinni, hogy ezek télleg ilyen genyák, hogy még eme a tiszta hangú csatornát is kiiktatják. Az a szerencsétlen fényes arcú Karola, aki a döntéshozó bizottság szóvivője, ő is csak hápogott. Ezt tette már a békávés idejében is, és akkor is meglehetősen ápolatlan búrával mannázta, hogy milyen fain a közlekedési vállat Pesten és csak így mehetnek a dolgok, ennél jobban már nem. Abból is balhé lett. Most is. 
Az asszony nagyon nem készült fel az ordasok támadására. 
 
 
Pedig ha csak egy kicsit is jobban tájékozott, vagy vagányabb, és talpraesettebb, akkor sok dolog nem zúdul a nyakunkba.
 
 
Annak idején, amikor a Sláger, meg a Danubius rádiótól elvették a frekvenciát, csak az sivított a frekevanciákon, hogy ez mekkora kitolás, és az eddigi tulajdonosok most mihez kezdenek! Jaj, jaj, mi lesz velük? Majdnem polgárháború tört ki, a pórnépet annyira felpettingelték a szagszemélyek, csak úgy csörgött a tüzesek kardja. 
 
 
Szalag az autókra, nagy gyűlés, sirató koncert, temetés. Ebből kifolyólag jajongás az egyébként semmire sem jó  ajrópai junióban, Washington csóválja a fejét. Csak azért, mert bizony egypár amcsi ügyeskedő is kiesett a mocskos nagy zsíros fazékból. Aztán idővel kiderült, hogy a slágerék, meg danubiusék is csalással jutotta a cucchoz. Aztán folyamatosan nem azt fizették be, amire szerződtek.Ha pedig kérdőre vonták őket, hogy mikor tesznek eleget a pénzügyi kötelességüknek, kiröhögték a számon kérőket. De nekik állt feljebb! Mi az hogy? Nagyon is!
 
 
Most is hasonló történt. A hivatalos szerv kiadta a pályázatban, hogy mennyit kell befizetni a közösbe, ha megnyerik a sávot. Mondjuk 10 cseresznyét. A klub vezetők, jól tudván, hogy ezzel a csellel hogyan irányíthatják majd a közvéleményt, tudatosan sem vállalták be a kötelezőt. Adnak 3, aztán kussti!  Nehogymá??? Természetesen csak az kelepelték, hogy mekkora szemétség, amit a hivatal meg mert velük tenni. Hogy levette őket kedvenc sávjukról. Arról persze kussoltak, hogy ismét azt a módszert választották, ami korábban bevált, és megcincálhatták az országot. Leszarták ők azt, hogy nincs igazuk, tolták a hamisat. 
 
 
A nagy csattogás közepette mégis előjött bülbül szavú Karolina, és halkan, hogy meg ne bántson senkit, elsuttogta, hogy ezek balról télleg hazudtak. Juszt sem adnak annyit, mint amennyit kell, mint ami másokra nézve kötelező.
 
 
De addigra késő volt minden szájmozgatás. Tiltakozás, miniszteri levelek a Kossuth térre, fegyelmezés, fejcsóválás, fenyegetés. 
 
 
Mindez egy blöff miatt.
 
 
Aztán a gyújtózsinór elérte a bombát.
 
 
Horti Gábor
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít