Menu

Tudtam, nem tudtam

2012-01-23 08:30:46

 

Elsősorban azonnal leszögezem. Nem vagyok tagja semmilyen politika szervezetnek. Nem fizet senki semmiért. Élek a zinternet adta szabadsággal, és ez irányba kelt gondolataimat vetem népernyőre.

 

 

Tudtam, hogy milyen ócskán fogják tudósítani az első pillanattól a szombat esti békemenetet. Biztos voltam abban, hogy a szokásos okmányok, a tőlük teljességgel fogják seggfejezni a békésen menetelő embereket. Biztosa voltam, hogy arról az oldalról csak az ócsárlás, a gyalázás, a genyózás hallik, látszik. Az öreg bácsik, vicces alakokkat mutogatják, akiken lehet nyeríteni, hogy na ilyenek vagytok ti.
 

Tudtam, hogy amennyire lehet, az egészről kussolni fognak, amennyire eszközeik engedik belemagyaráznak mindent a szájuk ízébe. Tudtam azt is, feszülten várták, hol ront el valami a békemenet, ahová karvalykarmukkal lecsaphatnak és a csócsát odadobhatják brüsszeli haverjaiknak, meg a Németországban sötétben sugdolózó közíróiknak.

 

Nem tudtam, hogy ennyire sokan lesznek, ennyire békés lesz a tömeg. Mindenki, aki ott volt, mosolygott, még a rend éber őrei is a szokásos bikkfa szövegüket elhagyva természetes, segítőkész módon beszéltek. Segítettek, türelmesek voltak, tényleg szolgáltak, és nem kaszáltak.

 

Nem tudtam, hogy ilyen fegyelmezett lesz ez a tömeg, amelynek mérete, indulatának ereje, akár nagyobb cirkuszt is bedobhatott volna. (lásd: Athén, London, Párizs, bár ez az utóbbi kettő sima bűnüldözés miatt lángot szépen három hétig, de kettőig tuti). Nyugodtság, jókedv, közös utálkozás a szalonnáshátú eus, meg ályemeffes tahókkal szemben. Ki kérte őket, hogy beugassanak nekünk? Mit akarnak velünk?

 

Apropó, most, hogy a szlovákok meg akarják tiltani a magyar nyelv használatát, kíváncsi vagyok a szép ember, a nagyon fiatalok nagy kedvelője, ez a bandita Bendit óbégat-e a szlovákok ellen olyan hangerővel, mint tette Magyarország kárára?

 

Nem tudom, tetszenek-e tudni, de az elempések is részt vettek a békemeneten. Igen az Arany János utcával szemben, a Bajcsy-Zsilinkszky úton, egy erkélyre, jó magasan a tömeg felett, kiakasztottak egy Orbán-ellenes molinót, meg dugdosták a sünpárti cégtábláját. Igyekezetükkel, provokációjukkal sikert értek, hiszen a tömegből jól lehetett a láthatatlan, és lassan hallhatatlan csömörlést megtekinteni. Akadt is pár gondolat velük, meg gazdáikkal összefüggésben, a tömeg nagy tetszésére. Kaptak. Cenzúra nélkül, a demokrácia védelmében.
 


Azt viszont nem tudtam, hogy az Al-Jazeera nevű arab televízió megszólaltatja az egykori csík-szakáll, manapság inkább sima, jóllakott óvodás képű tagot, és az ő véleményét tartják mértékadónak.

 

A másik amit nem tudtam, hogy ennek a békemenetnek lesznek támadói a nem baloldalról.  Ez végképpen meglepett!

 

Horti Gábor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít