Menu

A méz gyógyszer is

altA rákbetegek Támasz Klubja múlt heti találkozójának vendége Csomor Imre méhész volt, aki a méz és méhészeti termékek gyógyító hatásairól beszélt a klubfoglalkozáson. Az emberiség sok évszázada ismeri a méz sokféle értékeit, gyógyító hatásait, csak a mai kor embere szakadt el ettől a „tudástól”.

Az üzletek polcain sajnos olyan mézek is találhatók, melyeknek a méhek szorgalmas munkájához kevés közük van. A mai kiszerelés alkalmával a virágpor, a propolisz „elválik a méztől, így az együttes hatásuk nem érvényesül, pedig a fizikai teherbíró-képességet, az immunrendszerünket együttesen javíthatják.

A klubban szó esett arról, hogy milyen betegségre milyen fajta méz hasznos. Arról is hallhattunk, hogy mi a teendő, ha a mézből – a hosszabb tárolás során – a cukor kikristályosodik. Sőt, arról is szó volt, hogy mézet a cukorbetegek is fogyaszthatnak. Természetesen nem nyakló nélkül, és nem orvosi tanács nélkül.

A klubvezető a havi rendszeres klubnap, a szervezett programok mellett egy új kezdeményezéssel élt. Kreatív kézműves foglalkozásokat is tartanak áprilistól, első alkalommal 7-én. Mihályi Antalné Katalin az üvegfestés, dekupázs és más kézműves dolgok rejtelmeibe vezeti majd be az érdeklődőket. Ezek a foglalkozások a tervek szerint a Napforduló Szolgálat – és a Támasz Klub -  Szövetkezet u. 5.  földszint alatti irodájában lesznek.

Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.