Menu

Birkózás: Laky Levente diákolimpiai bajnok!

2016-11-07 10:15:49

 

 

November 5-én Tatabányán rendezték meg a Diák I. Szabadfogású Diákolimpiát, melyen a Jászberényi Birkózó Club versenyzője, Laky Levente súlycsoportjában a legjobbnak bizonyult.


Laky Levente a 76 kilósok mezőnyében indult Tatabányán, s kirobbanó formában versenyezve, esélyt sem adott ellenfeleinek. Egy tus és egy technikai tus győzelemmel került a döntőbe, ahol egy évek óta nagy riválisának számító szombathelyi versenyző ellen lépett szőnyegre. Levente már 7-0-ra vezetett, amikor kétvállra fektette ellenfelét és megszerezte a diákolimpiai aranyat. Az elsőt ebben a szakágban a jászberényi birkózás történetében.

alt

Laky Levente mesterét is könnyen felkapta a siker után
 


Száraz Tibor tanítványa úgy lett első, hogy ellenfelei egyetlen pontot sem tudtak elleni csinálni. Nem véletlen, hogy a mester nagyon elégedett volt fiatal versenyzőjével. Ezzel a versennyel még nincs vége az idei nagy kihívásoknak Levente számára, hiszen december 4-én Győrben, a korosztályos Magyar Bajnokságon szerepel. A kötöttfogású szezon után a szabadfogásban is rangsor elsőként várja itt is a versenyt a jászberényi birkózó.


Október 29-én Dorogon a Kadet Kötöttfogású Országos Bajnokságon szerepelt a Jászberényi Birkózó Club „nehézfiúja” Kiss Tibor, aki a +100 kilogrammban bronzérmet szerzett.


A sikeres birkózóknak és mesterüknek olvasóink nevében is gratulálunk!


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít