Menu

A vechtai St. Thomas Kolleg iskola delegációját fogadták a „Gyakorlóiskolában”

2015-10-12 09:56:34

 

A Vechta és Jászberény között 20 éve fennálló testvérvárosi kapcsolat 2015 márciusában tartott jubileumi ünnepségére utazó delegáció tagja volt Pomázi Imréné, a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium igazgatója is, aki a vechtai tartózkodása során meghívást kapott a Szent Tamás domonkos rendi iskolába. A St. Thomas Kolleg igazgatójával, dr. Andreas Bordowski atyával történő találkozás alkalmával felmerült a lehetősége annak, hogy ez az igen szép jubileumot megélt városkapcsolat egy újabb szállal, a két iskola között létrejövő testvériskolai kapcsolattal erősödhetne a jövőben.


A terv azóta valóra vált: az igazgatónő meghívására a vechtai St. Thomas Kolleg delegációja 2015. október 1-4-ig ellátogatott iskolánkba. A küldöttség tagjai között üdvözölhettük dr. Andreas Bordowski atyát, két helyettesét, két pedagógust, a szülők képviseletében egy édesanyát, valamint a diákönkormányzat két középiskolás tanulóját.


A vendégek három élménydús napot töltöttek velünk. Az idő is kegyes volt, az égiek sziporkázó napsütést küldtek ránk itt tartózkodásuk idejére. Az első napon Scholcz Zsuzsanna idegenvezető segítségével fővárosunk nevezetességeit csodálhatták meg, másnap a tanórai látogatások során iskolánk munkájába nyertek bepillantást, majd Jászberény főbb látványosságaival ismerkedtek. A vendégeinket a városban tett sétájuk során fogadta a városházán Szatmári Antalné alpolgármester asszony és a Testvérvárosi Kapcsolatok Közalapítványának elnökeként Bernhardt András tanár úr.

 

alt

 

 

A Jászság Népi Együttes gyermektánccsoportjának próbáján Szűcsné Urbán Mária és a gyerekek lelkesedése, a tánctanárok munkájának eredményessége lenyűgözte a vechtaiakat. A Víz utcai program után a Ferences templomban András atya celebrálta az esti misét, majd dr. Novák István igazgató atya képviseletében Tóthné Oláh Szeréna tartott rövid ismertetőt a templomról. Németország nemzeti ünnepnapját, október 3-át vendégeink Egerben tölthették, ahol az Egri Bazilika, a líceumi Főegyházmegyei Könyvtár, valamint a Dobó tér megtekintése után találkozhattak iskolánk tanulóival, akik az Egri Vár Napján rendezett várjátékokon vettek részt. A Szikra Galériában a szombat esti záró vacsorán dr. Andreas Bordowski atya szeretetteljes, kedves szavakkal köszönte meg a szívélyes fogadtatást, s a domonkos rend fennállásának 800. évfordulója tiszteletére 2016-ban megrendezésre kerülő évfordulós ünnepségére szeretettel hívta meg iskolánk küldöttségét.  A két iskola között induló tartós és tartalmas együttműködés kiépülésének reményében nagy örömmel fogadtuk el a meghívást.


Köszönjük a Testvérvárosi Kapcsolatok Közalapítvány, a KLIK Szolnoki Tankerülete, a SZIE Alkalmazott Bölcsészeti Kar, a Kukta Kft., a Szikra Galéria és a Túri Pincészet anyagi támogatását, iskolánk pedagógusainak és diákjainak segítő közreműködését, Forgács Lászlóné tanárnő szervező és szakmai munkáját, mely hozzájárult ahhoz, hogy vendégeink fogadását, programjait színvonalasan szervezhettük meg.

 

TutiHír.hu

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít