Menu

Nyílt levél Pócs János országgyűlési képviselőnek

2015-03-25 19:12:40

 

Gedei József szerkesztőségünkhöz is eljuttatta mai nappal keltezett nyílt levelét, amelyben arra kéri az országgyűlési képviselőt, hogy a valóságnak megfelelően tájékoztassa a kormányzati szereplőket és a közvéleményt a kórházátalakítás körülményeiről. Emellett bejelentette, hogy büntető feljelentést tett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt a Dalkia-ügy kapcsán. Nyílt levelét az alábbiakban szó szerint közöljük.

 

Tisztelt Pócs János Képviselő Úr!

 

Ön, tegnap, azaz 2015. március 24. napján az Országgyűlésben – a jegyzőkönyvek tanúsága szerint – Varjú László képviselő felszólalása közben, rám vonatkozóan az alábbi valótlan állításokat tette: „Pócs János: Aki kárt okozott a városnak!” „Pócs János: Gedei ellopta!”

 

altA jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy Ön tájékoztatta L. Simon Lászlót, a Miniszterelnökség államtitkárát, aki a következő állítást tette: „ Gedei József azért mondta fel 2008-ban a Dalkiával a szerződést, mert az volt a szándék, hogy a HospInvestnek átjátsszák azt a kórházat, amely egyébként láthatólag - más kórházi példákat is nézve - egyáltalán nem lett volna jó helyen a HospInvestnél.”

 

Az Ön és L. Simon Lászlót állításai nem felelnek meg a valóságnak!

 

A valóság ezzel szemben az, hogy szerződést Juhász Dániel Fideszes alpolgármester előterjesztésére, a Fideszes képviselők szavazatával Jászberény Város Önkormányzat Képviselő-testülete, az államháztartásról szóló 1990. évi XXXVIII. törvény 90. §. (1) bekezdés c/ pontja alapján szüntette meg. Én nem szavaztam meg az a 60/2008. (II.13) önkormányzati határozatot! Sőt, ’vétót’ emeltem a megszüntető döntés ellen, de a képviselők többsége a 70/2008. (II.27) önkormányzati határozatukkal ’lesöpörték’ azt, és megerősítették korábbi döntésüket. A Fideszes képviselők elutasították a 25/2008. (I.30) sz. határozati javaslatomat is, hogy az átalakítást a város könyvvizsgálója véleményezze. Végrehajtásért felelős Fideszes alpolgármester, Juhász Dániel’ a megszüntetett kórházi költségvetési intézmény helyébe lépő cégek élére üzlettársát, Piroska Miklóst ügyvezetőnek, párttársát Szabó Tamást, a város korábbi Fideszes országgyűlési képviselőjét és jelenlegi polgármesterét pedig igazgatónak kérte fel.

 

Jászberény Város Polgármesteri Hivatala I-3102-/2007. sz. emlékeztetője szerint Szádvári Gábor KDNP-FIDESZ képviselő javasolta, hogy az önkormányzat többségi tulajdonát őrizze meg és szakmai befektetőt vonjon be. Körmend város Fideszes polgármestere pedig egy jászberényi, nyilvános fórumon tanácsolta a képviselőknek ugyanezt. A Fideszes képviselők, vélhetően ezen iránymutatás alapján sorakoztak fel Szádvári Gábor javaslata mellé és hoztak határozatot a szakmai befektető bevonásáról.

 

Kérem Önt, hogy a fenti iratokat haladéktalanul tanulmányozza át és a valósághoz híven tájékoztassa ezekről L. Simon Lászlót, a Jászság lakóit valamint a szélesebb közvéleményt!

 

Tájékoztatom arról, hogy a mai napon büntető feljelentést tettem különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt! Feljelentésem nemcsak a 750 milliós pervesztés okainak tisztázását célozza! Fel kell deríteni, hogy az Ön párttársai által vezetett kórházi cégeknek miért utalt Jászberény 2008-2011 között további 1 144 000 000 Ft közpénzt akkor, amikor ők azt ígérték, hogy az átalakulás után, a  kórházi cégeknek már nem kell több működési támogatás.

 

Jászberény, 2015. március 25.

 

dr. Gedei József

önkormányzati képviselő

 

Info for bonus Review William Hill here.