Menu

Pécsen kezdjük a középszakaszt

2014-03-04 18:03:29
 

Szerdán két mérkőzéssel megkezdődik az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának alsóházi rájátszása. A Fortress-Jászberény együttese Pécsen lép pályára, ahol legutóbb – már Antics mesterrel – sima vereséget szenvedett. Most viszont csak a győzelem az elfogadható eredmény.
 
 
Ha még menteni akarjuk a szezont, akkor a középszakaszt mindenképpen győzelemmel kell kezdenünk. Ez persze nem lesz könnyű, hiszen a pécsiek az utóbbi öt fordulóban négy győzelmet arattak, azaz jobb formában vannak, mint a mieink, akik régen érezhették már a győzelem ízét. 
 
 
A két együttes legutóbbi összecsapása óta mindkét oldalon történtek nem várt események, sérülések. Nálunk Markovics és Dramicsanin került a maródiak listájára, míg a pécsieknél Kovács Péter esett ki keresztszalag-szakadás miatt. Természetesen mindkét csapatnál megpróbálták pótolni a hiányzókat, de hogy ez mennyire sikerült, majd csak a mérkőzéseken dől el. Nálunk Ahmetbasics és Sundov, a pécsieknél Délyti Bence az új játékos.
 
 
A hírek szerint a mieinknél már csak Dramicsaninnal nem számolhat Antics mester, azaz Markovics bevethető. Ebben az esetben a trénernek kell eldöntenie, hogy a négy külföldi közül melyik hármat nevezi a találkozóra.
 
 
Az alapszakaszt követően az alsóház élén a körmendiek állnak 13-9-es mutatóval, s előnyük négy győzelemnyi a pécsiekkel szemben. Utóbbiak a 8. helyen 9-13-as mérleggel állnak, s ez két egységgel jobb, mint a mieink 7-15-ös mutatója, ami a 11. helyhez elég. Amennyiben szeretnénk a 8., még rájátszást érő helyezést megcsípni, akkor Pécsen nyernünk kell. Ellenkező esetben ugyanis a baranyaiak már három győzelemnyi előnyre tesznek szert.
 
 
Nagyon kemény hat hét vár a csapatokra, hiszen ennyi idő alatt játsszák le a 12 fordulót, amelynek végén eldől, hogy melyik két gárda csatlakozik az első hathoz a play offban, illetve melyik két együttes játszik majd két győzelemig tartó osztályozót az NB I-ben maradásért.
 
 
Egy biztos, annyi eladott labda, amennyit az utóbbi időben lejátszott mérkőzéseken produkáltunk, Pécsen sem fér bele. Továbbá nem lesz elég csak a jó centerjáték, a távoli dobásoknak is sülnie kell, ha jó eredménnyel, győzelemmel szeretnénk Pécsről hazatérni. Márpedig a célunk nem lehet más.
 
 
Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság alsóházának állása:
 
7. EGIS Körmend                       13gy       9v
 
8. PVSK-PANNONPOWER   9gy     13v
 
9. Falco KC Szombathely                         8gy     14v
 
10. Naturtex-SZTE-Szedeák             8gy    14v
 
11. Zalakerámia-ZTE KK             7gy    15v
 
12. FORTRESS Jászberény     7gy    15v
 
13. MARSO Nyíregyházi KK             5gy    17v
 
Az alsóházi első forduló két forduló párosítása:
 
 
1. forduló
 
március 5. – szerda
 
18.00 óra: PVSK-PANNONPOWER – Fortress-Jászberény
 
18.00 óra: EGIS Körmend – Zalakerámia-ZTE KK
 
április 22. – kedd
 
18.30 óra: Falco KC Szombathely – Marso Nyíregyházi KK
 

2. forduló
 
március 8. – szombat
 
16.30 óra: Marso Nyíregyházi KK – PVSK-PANNONPOWER
 
18.00 óra: Zalakerámia-ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák
 
18.30 óra: Fortress-Jászberény – EGIS Körmend 
 
 
Szántai Tibor
Info for bonus Review William Hill here.