Menu

Fortress-Jászberény: sérülés miatt kellett idegenlégiósokat igazolni

2014-03-01 12:27:31
 
 

Egy nappal az alapszakasz vége előtt lezárult az átigazolási időszak a 2103/2014-es férfi kosárlabda-bajnokságban. Azaz, a szezon második felében, a rájátszásban és a play offban, valamint a kiesés ellen rendezendő párosmérkőzésen csak azok a játékosok léphetnek majd pályára, akik a pénteki határidőig az egyik vagy másik csapat igazolt kosarasának számítanak. 
 
 
 
A Fortress-Jászberény csapata jelenleg a 11. helyen áll a tabellán. Ez negatív meglepetés, hiszen a tavalyi ötödik hely és a nyári erősítések után sokan a legjobb négybe várták az együttest. A szakma a 3-6. helyre sorolta a szezon rajtja előtt a csapatot. A szezon azonban nem úgy alakult, ahogy azt a szurkolók, a vezetés és maguk a játékosok is várták. A nemzetközi kupában nyeretlenül zárt a Fortress-Jászberény, s a bajnokságban sem jöttek a várt eredmények. Január végén edzőváltásra is sor került, ám egyelőre úgy tűnik, ez sem hozott rövidtávon jelentős változást. Az egyesület vezetése ebben az időszakban is azon dolgozott, hogy megerősítse a gárdát, s több idegenlégiós menedzserével is felvette a kapcsolatot.
 
 
A helyzet most az, hogy öt külföldi játékos is tagja a Fortress-Jászberény keretének, de bajnoki mérkőzéseken csak hárman léphetnek pályára. A különböző közösségi oldalakon a szurkolók között is téma, miért van öt idegenlégiósa a jászberényieknek. Nos, erre a legilletékesebbtől, Nagy József, klubelnöktől vártuk a választ:
 
 
- Jelenleg valóban öt légiósunk van, ám az átigazolási időszak előtti napokban derült ki, hogy ketten sérültek. Markovic a Sopron elleni mérkőzésen térdsérülést szenvedett, s jelenleg is kórházi kezelés alatt áll. Várhatóan március második felében kezdheti csak el az edzéseket. Le a kalappal csapatkapitányunk Dramicanin előtt, aki az elmúlt három hétben kézsérüléssel lépett pályára. Mindezek ismeretében úgy láttuk, hogy légiós poszton erősítésre van szükségünk. Ha mi egy teljes értékű légióssal játszunk a bajnokság hátralévő szakaszában, míg ellenfeleink hárommal, akkor olyan nagy előnyt adtunk volna nekik, amit nem engedhettünk meg magunknak. Ezért mindenképpen szükségünk volt két új emberre. Így érkezett a csapathoz Ahmetbasic és Sundov. Reméljük, hogy velük végre sikerül megszakítanunk rossz szériánkat,s eredményesebbek leszünk. Szeretnénk ugyanis a középszakaszban feljebb lépni a tabellán – mondta Nagy József, aki üzent a szurkolóknak is. 
 
 
– Az egyesület vezetése és a csapat nevében köszönöm, hogy a gyengébb eredmények ellenére is kitartanak mellettünk szurkolóink, akik már eddig is sok segítséget nyújtottak a mérkőzések során a fiúknak. Arra kérem őket, hogy az alsóházi rájátszás során is támogassák kedvenceiket, segítsenek abban, hogy visszataláljunk a győztes útra, hogy a mérkőzések után együtt örülhessünk a közös sikernek.
 
 
Szántai Tibor
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít