Menu

A mozi újjászületésére várva

2013-07-15 10:54:13

 

1941-ben jó félév alatt épült meg a Lehel Mozi az épület alapos átalakításának, mozi célra való kialakításának eredményeként. Idén tavasszal a Fürdő utcai épület teljes átalakítása kezdődött el. Akkor úgy tűnt, hogy augusztus elejére elkészül vele a kivitelező. Mostanra látható, hogy az eredeti határidőig az átalakítás nem teljesülhet.
 

Tóth József, a mozit üzemeltető Jászkerület Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, a tavaszi nagy esőzések hátráltatták a munkálatokat. Korábban az épület tetőzete állandóan beázott, ezért új, magasított tetőt kap a felújítás során. Ennek fém elemeit esőben hegeszteni nem lehetett, így a határidőt módosítani kellett. A tető nélküli épületen belül is gondot okozott az égi áldás, ám ezeket a munkákat folyamatosan végezte a kivitelező, olykor szombaton is dolgoztak, így a belső terek megújulása nem késlelteti majd az átadást.

 

alt


 

Az igazgató arról tájékoztatott, hogy a tetőzet egy héten belül elkészülhet.  Az épület műszaki átadására augusztus végén van esély, de szeptember 15-re véglegesen lezárható. Tóth József azt is elmondta, hogy a Bercsényi úti, ideiglenesen a Tiszti Klub épületében működő mozi iránt – ahol már a korszerű gépek működnek, melyek majd átköltöznek a Fürdő utcai épületbe -  nagy az érdeklődés. Sokan látogatják, ami a helybeliek mozi iránti érdeklődését mutatja, s ez nagyon pozitív a korábbi évek tapasztalataihoz képest.
 

Info for bonus Review William Hill here.