Menu

A nagy hőségben is biztonságosan az utakon!

2013-06-20 10:57:54


 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság tanácsokkal szolgál a - nagy hőségben - az utakon közlekedőknek, továbbá felhívja a kerékpárosok figyelmét a szabályok betartására.



Megkezdődött a nyári szünet, amikor sokan a kerékpárt választják közlekedési eszköznek. Ahhoz, hogy a kétkerekűvel biztonságosan közlekedjenek és gyermekeiket is nyugodtan el tudják engedni kerékpározni, ismerniük kell a vonatkozó szabályokat.  


Felhívjuk a figyelmet, hogy a kerékpáros elindulás előtt nézze át a kétkerekűjét, hogy azon minden berendezés (kormány, lánc, pedálok, világítás stb.) a rendeltetésének megfelelően működjön. A járművön szabad csomagot szállítani, de a vezetőt közlekedésében nem akadályozhatja, azaz a bevásárló táskákat úgy helyezzék el, hogy az ne akadhasson a kerék küllői közé.


Fontos, hogy a kerékpárosok tartsanak megfelelő oldaltávolságot, ha parkoló gépkocsi mellett haladnak el, hiszen ha a jármű vezetője figyelmetlen, és körültekintés nélkül indul el, könnyen megtörténhet az ütközés. Ugyanígy a gépkocsivezetőket is kérjük, hogy ha lakott területen belül-, illetve kívül kerékpáros előzésébe kezdenek, azt alacsonyabb sebességgel, és körültekintően, megfelelő oldaltávolság tartásával tegyék, hiszen egy szemből érkező gépkocsi közeledése miatt sem veszélyeztethető a kerékpáros haladásában.

 
A balesetek megelőzése érdekében továbbra is kérjük a járművezetőket, hogy ebben a kánikulai melegben már rövidebb út esetén is vigyenek magukkal megfelelő mennyiségű hűtött vizet, hosszabb utazásnál pedig, többször álljanak meg pihenni, mozgassák át izmaikat.

 
A mobiltelefont lehetőleg még kihangosítóval se használják, mert különösen ilyen hőségben egyébként is fáradékonyabbak vagyunk, és könnyebben elterelődik a figyelem.  A biztonsági övet minden alkalommal, közvetlenül az indulás előtt kapcsolják be, akkor is, ha csak néhány métert vezet, mert a balesetek nagyobb része lakott területen belül következik be. 



 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít