Menu

A művészet és a zsírosdeszka találkája

2012-06-28 13:03:28

 

A BLOCK Csoport kiállításának megnyitójával mutatkozott be szombaton délután a Kör-Te Kísérleti Műhely a régi Jászkürt fogadóban. A neves művészek alkotásaiból nyílt tárlat mellett az Európában is egyre népszerűbb Első Benedek Zenekar, majd Dj Kóma szórakoztatta a közönséget. A Kör-Te programjai azonban ezzel még nem értek véget.

 

A kiállítás megnyitására Verebes György festőművész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője vállalkozott. A kiállítók jó barátjaként értékelve a falakon látható képeket, elmondta, számára az álom és valóság, a képzelet és a realitás közti határmezsgyét örökítik meg a kortárs festmények és grafikák. Hozzátette, a művészetben az a szép, hogy az azzal kapcsolatos véleményalkotásból bátran hiányozhat a „szerintem”, mert bármit lát a befogadó egy képben, az abban benne van, így nincs helye a feltételes módnak.

 

alt

 

 

A Jászkürt fogadó barátságosan elszeparált, hangulatos udvarán a megnyitó után az Első Benedek Zenekar jóvoltából igazi jazzcsemegéket hallhatott a zsírosdeszkát és körtés süteményt majszolgató közönség. A látogatók körét jól jellemzi, hogy a zsíroskenyerek és a süti mellé kihelyezett becsületkasszába a bő többség gondolkodás nélkül kipengette a százast. Jutalmuk egy igényes zenei élményen túl a jó társaság és egy megismételhetetlen nyáreste volt.

 

altA Kör-Te programjai azonban a késő éjszakáig zenélő Dj Kóma (Szilágyi Rudolf) jászberényi bemutatkozásával nem értek véget. Csütörtökön délután szintén a fogadóban zsibongós bolhapiaci hangulattal várják a felajánlásokat "csakülős", akusztikus koncertekhez. Gyűjtést kezdtek feleslegessé vált szőnyegekből, kispárnákból, lampionokból, lámpákból. 13.00 órától 18.00 óráig lehet bevinni azokat a Jászkürt Fogadóba! Ha szükséges nyár végén visszaadják eredeti tulajdonosuknak azokat.

 

Június 30-án, szombaton 19 órától ugyanott a Lehel Vezér Gimnázium K-ARCOK nevű drámacsoportja Gro-Teszkóterápia… Kórképek címmel adja elő az Örkény-év alkalmából készített előadását, majd a Helyszűke pályázatra beérkezett egyperces novellák felolvasásával folytatódik az este zenei aláfestés mellett.

 

Vasárnap pedig 19 órától az Eb-döntőt egyedi környezetben végigszurkolni vágyó focibarátokat várják a fogadó udvarán sörrel és az elmaradhatatlan zsíroskenyérrel.

 

A Kör-Te programjairól frissen tájékozódhatnak, akik követik facebook oldalukat.

 

Rédei Panni

 

alt

 

alt
 

Info for bonus Review William Hill here.