Menu

A megye legifjabb városát köszöntötték

Sólyom László köztársasági elnök július 1-jével újra a városi rangra emelte Jászkisért. Az 1818 és 1873 között már mezővárosi rangot viselő település a Pendzsom néptánc fesztivállal egybekötve augusztus 19. és 21. között ünnepelte a visszakapott városi címet.

altSzekeres Imre honvédelmi miniszter a várossá nyilvánításról szóló oklevél átadása előtt azt mondta, régi jussa volt Kisérnek a kiharcolt városi rang, de a siker lényege, hogy a kezdeményezés mögött valódi akarat és elszántság legyen. Az akarat és az elszántság pedig generációk óta jellemezte a település lakóinak életét. A várossá fejlődés szép állomás, ugyanakkor nagy lehetőség a további fejlődéshez, a továbblépéshez.

A frissen várossá avanzsáló település polgármestere, Hajdú László beszédében úgy fogalmazott a jászkisériek tisztelik, őrzik a múltat és van hitük a jövőben, majd kiemelte, hogy a Kisér lakóinak nagy érdeme, hogy nemcsak saját érdekeiket, de a közösség javát is igyekeznek szolgálni célratörő szorgalmas munkával.

A várossá avatást három napig tartó rendezvény-sorozattal köszöntötték a településen. A díszünnepségen részt vettek elszármazottak, a testvértelepülések képviselői, jelen volt és köszöntőt mondott Járvás István országgyűlési képviselő és Fejér Andor a Megyei Közgyűlés elnöke is.

Forrás: Szoljon.hu

alt

Info for bonus Review William Hill here.