Menu

A Munkás utcában a helyzet változatlan

2012-01-02 15:28:34

 

Nagy András városkapcsolati tanácsnok a jászberényi 2-es választókörzet egyéni képviselője éves beszámolóra, lakossági fórumra várta körzete lakóit decemberben a Belvárosi Általános Iskola Székely Mihály Tagintézményébe.

 

A fórum rendhagyó módon vette kezdetét, hiszen a rendőrkapitányság munkatársának jóvoltából a megjelent lakosok egy a kerékpáros közlekedés szabályairól szóló előadást is meghallgathattak. Ezt követően a körzet képviselője beszámolt arról, hogy a választások előtt tett ígéretei közül mit sikerült eddig teljesítenie, és milyen problémák várnak még megoldásra.

 

Megelőlegezve, hogy a fórum legvitatottabb témája a Munkás utcai romatelep lesz, elmondta, hogy Szabó Tamás polgármester felhatalmazta arra, hogy közölje, minden törvényes lehetőséget meg fognak ragadni arra, hogy a telepet végleg felszámolják. Ennek gyakorlati megvalósítására azonban a több mint kétórás fórumon sem született használható javaslat, a problémák és panaszok száma viszont az idő előrehaladtával csak egyre növekszik.

 

Elmondta, hogy a 2011-es évre rendelkezésére bocsátott 4 millió forintos képviselői keret felhasználására 48 javaslat érkezett hozzá a lakosoktól, melyekből 20-at fogadtak el az illetékes bizottságok, és ezeket meg is valósították.

 

Ezt követően Lányi László a városüzemeltetési iroda vezetője a városban folyó beruházások aktuális állapotáról beszélt, szót ejtett a főtér-rekonstrukcióról, a kőhíd átépítéséről, a csapadékvíz-hálózat felújításáról, a Zagyva kotrásáról, valamint az óvodacentrum és a Víz utcai székház építéséről is.

 

altNagy András beszélt a város több pontján kihelyezett véleményládákról is, amelyekbe a fórum időpontjáig 226 bejelentés érkezett az égész városból. A képviselő körzete különösen aktívnak mutatkozott a véleményládák használatában, hiszen a bejelentések 20%-a ebből a választókerületből érkezett.

 

Tóth Endre a JVV Zrt. kommunális ágazatvezetője összefoglalójából kiderült, hogy december közepéig kb. 13 kilométernyi vízelvezető árkot állítottak helyre a városban, sok helyen végeztek csatornamosatást is, így várhatóan a nagyobb esőzések már nem okoznak akkora problémákat egy-egy utcában, mint korábban.

 

Ferencvári Csaba, a jogi ügy- és közrendi bizottság elnöke hosszasan ismertette a városra jellemző bűnügyi statisztikákat, majd elmondta, hogy a fórum elején debütáló kerékpáros közlekedési szabályokat ismertető programot bizottsága is támogatta a projektor és a vetítővászon megvásárlásához szükséges összeggel. Elmondta, hogy a jövőben igyekeznek a városban már kihelyezett térfigyelő kamerákat a neuralgikus pontok közelébe áthelyezni, valamint intelligens, aktív térfigyelő kamerarendszert kiépíteni.

 

A lakossági panaszok sorából azonban továbbra sem maradhattak ki a már régóta meglévő problémák. A Bajnok utca négyes kereszteződésénél lévő szennyvízátemelő bűze zavarja a környék lakóit, ám erre csak komoly anyagi befektetéssel születhetne korszerű megoldás. Elhangzott arra vonatkozó kérdés, hogy kihez tartozik a nádas a Telep utca mellett, mert annak kitakarítása már igencsak időszerű lenne. A feladatra vállalkozót találni viszont nem lesz egyszerű, tekintve annak gyomorforgató állapotát.

 

Köszönettel vették a lakosok a Fehértói út - Bercsényi út sarkán működő baptista imaház mögötti járda megépítését, már csak azt kellene kiküszöbölni, hogy ne parkoljanak rá az autósok.

 

RP

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít