Menu

A múló pillanat rögzítője

2011-08-03 12:52:46

 

A fényképész kiragad egy jelenetet, egy személyt, hogy annak lényegét megmutassa. Tevékenységének nélkülözhetetlen része a pillanat megválasztása, ha ezt nem jól tenné, nem lenne képes arra, hogy olyan fotókat készítsen, amelyek az emberi élet koncentrált összetevőit állítják elénk. Mindez fokozott mértékben érvényes a sajtófotósra. Lapunk munkatársának, Sárközi Jánosnak nyílt kiállítása augusztus 2-án a Honvéd Jász-Kaszinóban.


Amennyiben a sajtó fotósa nem képes egy jelenet vagy személyiség megragadására, akkor nem képes valóságos hangulatot teremtő, igazoló fotók sorát a szerkesztés rendelkezésére bocsátani. Sárközi János hosszú évek óta szolgálja lapunk céljainak megvalósítását, a szó mellett a kép, a fotó erejével kelti életre a híreket.


Ugyanakkor immáron nyolcadik alkalommal maga választotta téma révén jelenít meg arcokat a szépség felmutatásának jegyében. Ezúttal augusztus 2-án 17 órai kezdettel 42 fotóját vehette szemügyre a közönség a Honvéd Jász-Kaszinó nagytermében. A kiállítás a Szőke, kékszemű címet kapta.


altA fotók nagyon érzékletesen fejezik ki a pici lányok, és a nővé serdülő ifjú hölgyek sok-sok vonását.Ahogy haladunk a fotók szemlélésében, a játsziságból egyre inkább a céltudatos, szépségszerető arcok bontakoznak ki. Mindehhez érdekes módon társult, hogy a megnyitón a fotókon szereplő fiatal lányok mellett megjelentek az édesanyák, de a nagymamák is.


A szemlélődést erősítette a kedves ünnepség, amelyet Baranyi Szilvia egyetemi hallgató vezetett. A kedves köszöntő szavak után felhangzott Schubert Német táncok című műve Rigóné Csirke Tímea és tanítványa Illés Dóra előadásában. A szép fuvolaszó elmélyítette a képek keltette gondolatokat. Ezt követte Szabó Tamás polgármester megnyitó beszéde.


A fotózás magában rejti a sikert, hiszen különösen a portrék annak letéteményesei. Kellemes érzés látni mindennapjaink benne rejtőző szépségét, gazdagságát – állapította meg a polgármester, majd hozzátette, hogy Sárközi János Jászberény tisztelt és nélkülözhetetlen személyisége, akinek egyszer talán majd a barna hajú és barna szemű hölgyek is felkeltik érdeklődését.


Farkas Ferenc

Info for bonus Review William Hill here.