Menu

A megengedett sebesség duplájával száguldott

2011-04-21 14:10:45

 

A legjelentősebb, 108 km/h-ás dokumentált gyorshajtást Jászberény belterületén regisztrálták a rendőrök a legutóbbi TISPOL akció során.

 

Alkoholszondás ellenőrzésre 624 alkalommal került sor JNSZ megyében a TISPOL akció 3 napja (ápr18-19-20)alatt. A járművezetők közül nyolcan bizonyultak ittasnak. Közülük egy személy volt személygépkocsi vezető, vezetői engedélyét be is vonták, és ellene ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult. A további 7 ittas személy kerékpárral közlekedett.
 

Hatósági engedély elvételére egy esetben érvénytelenség miatt, két esetben nem megfelelő műszaki állapot miatt került sor - tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó Zita rendőr őrnagy, a megyei kapitányság sajtóreferense.
 

Az ellenőrzések alkalmával 15 esetben került sor szabálysértési eljárás megindítására, továbbá  89 személlyel szemben összesen 400 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki.
 

Az akció során 430 gyorshajtót regisztráltak, közöttük a rekorder egy 108 km/h-ás sebességgel Jászberény belterületén haladó gyorshajtó volt.

 

A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 13 esetben, kézben tartott mobiltelefon használata miatt egy esetben  kezdeményeztek eljárást.
   

A közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 52 esetben figyelmeztették az autóvezetőket.

 

Az ellenőrzés során három körözött és három bűncselekmény elkövetésén tettenért személy elfogása történt meg.
 

Info for bonus Review William Hill here.