Menu

Itthon

Itthon

 

Csángók, Jászberény, szerelem

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Csáng, csángál, cángó, csángat, chango,  csángú, sángó, sángú, sangó, csangó és csangú - végtelen a csángó név eredetéhez és múltjához köthető szavak arzenálja. 2017 augusztusában újra eljött az idő, hogy tovább bogozzuk a régmúlt emlékeit, összekötve a jelennel a XXVII. alkalommal megrendezésre kerülő Csángó Fesztiválon, Jászberényben!

Bővebben: Csángók, Jászberény, szerelem

Augusztus 5.: jubileumi mézvásár és méhésztalálkozó Jászberényben

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Szombaton immár harmincadik alkalommal rendezi meg a magyar méhésztársadalom legnagyobb hazai eseményét Jászberényben a Szatmári László Jászségi Méhészegyesület. A XXX. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó színes, hagyományos és új programokkal várja az érdeklődőket.

Bővebben: Augusztus 5.: jubileumi mézvásár és méhésztalálkozó Jászberényben

Mézes főváros harminc éve - Vásártörténelem

  • Szülőkategória: Hírek

 alt

1988-ban volt az első, országos mézvásár Jászberényben. Így idén már a harmincadikra készültek a szervezők, a Szatmári László Méhész Egyesület és segítőik csapata. A három évtized során mindazon gazdasági és társadalmi változások megjelentek e rendezvényen, mely hazánk ezen időszakát jellemezték. A fő cél, a magyar méz értékesítésének bővítése, piaci pozícióinak erősítése volt, miközben a magyar akácméz kuriózum Európában. Hazánk jelenleg a negyedik a méztermelésben a kontinensen.

Bővebben: Mézes főváros harminc éve - Vásártörténelem

Csángó Fesztivál: a fő célkitűzés az élő hagyomány erősítése

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Jászberényben már egyre több helyen reklámozzák, de országosan is egyre több felületen hallani a 27. Csángó Fesztivál megrendezéséről. Több mint 50 program, több száz résztvevő, több tízezer vendég, kiállítók, népművészeti vásár, táborok, táncházak, közel egy hétig tartó igazi forgatag a város szívében. 

Bővebben: Csángó Fesztivál: a fő célkitűzés az élő hagyomány erősítése
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít