Menu

Az elnök elégedett a JFC 3. helyével

2017-06-21 11:05:03

 

 

A labdarúgó NB III Keleti-csoportjában a Kazincbarcika és a Monor mögött a harmadik helyen zárta a 2016/2017-es bajnoki szezont a Jászberényi FC együttese. A klub elnökét, dr. Gottdiener Lajost, Jászberény Város Jegyzőjét a csapat teljesítményének értékelésére kértük, de kíváncsiak voltunk arra is, hogy az új szezonra való felkészülésben hol tart az egyesület. Fotó: Jászkun foci.hu


- Az egyesület elnökeként, hogyan értékelné az NB III Keleti-csoportjában a 2016/2017-es szezonban szerzett bronzérmet?


- Összességében eredményes szezont zártunk, hiszen sikerült a dobogón végeznünk. Sokáig esélyünk volt a még jobb szereplésre is, de tavasszal nem volt meg a csapatban az a stabilitás, ami ehhez kellett volna. A Kazincbarcika egyértelműen a legjobb csapat volt, a legnagyobb költségvetéssel, s ők a 7. helyezettől lefelé - a REAC kivételével - mindenkit oda-vissza legyőztek. Az első hat ellen pedig szereztek még annyi pontot, ami bőven elég volt a bajnoki cím megszerzéséhez. A legerősebb keret az övék volt, így megérdemelten jutottak az NB II-be. Mi a gyengébb hazai teljesítményünk miatt nem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk. Idegenben a legtöbb pontot szereztük, de hazai pályán nem tudtunk a védekező taktikával kiálló csapatok ellen megfelelően szerepelni. Sokszor a találkozók utolsó pillanataiban, illetve a hosszabbításban kaptunk olyan gólokat, amelyek miatt pontot, pontokat veszítettünk. Azaz a koncentrációnk több mérkőzés végén is kihagyott. Ez pedig azt is jelentette, hogy mentális problémáink is voltak a 90 percek végén. Az is nehezítette a helyzetünket, hogy folyamatosan azt kellett figyelnünk, hogy a Kazincbarcika milyen eredményt ért el, miközben mi győzelmi kényszerben léptünk hétről-hétre pályára. Ezt a terhet pedig nem minden játékosunk tudta elviselni.


- Kik azok, akikkel maradéktalanul elégedett volt a szezon során, s kik azok, akiktől többet várt?


- A játékosok értékelése a szakmai stáb feladata, ezért én név szerint senkit sem szeretnék kiemelni vagy elmarasztalni. Azt tudom mondani, hogy a kapusainkkal és a védőjátékosainkkal nem volt különösebb probléma az szezon során. Ezt bizonyítja az is, hogy a Kazincbarcikával együtt mi kaptuk a legkevesebb gólt. Bosszantó kihagyások azért akadtak, hiszen az utolsó percekben több alkalommal is sorsdöntő gólokat kaptunk. Ezzel együtt is a csapat védőmunkája jónak értékelhető. A középpályásaink védekező feladatukat jól oldották meg, ám nem tudtak stabil teljesítményt nyújtani. Voltak jobb és gyengébb mérkőzéseik. Az előre játékban, a támadók segítésében nem voltak elég hatékonyak. Csatáraink, mivel nem kaptak kellő támogatást hátulról, sokszor nem voltak könnyű helyzetben. Ráadásul elég sok helyzetet is kihagytak a szezon során.


– Az egyesület életében a pályán, pontosabban a játéktéren kívül is történtek jelentős események.


– Igen, mert az MLSZ infrastrukturális szabályait is teljesíteni kell a kluboknak. Nekünk ez annyit jelentett, hogy – mivel készültünk és készülünk továbbra is az NB II-es szereplésre – a hosszanti lelátó felét le kellett volna fedni. Mi azonban úgy gondoltuk, hogy inkább építünk egy új, 600 férőhelyes fedett lelátót a hozzátartozó vizes blokkal, szociális helyiséggel együtt. A munkálatok már korábban elkezdődtek, s terveink szerint augusztus 12-re el is készül ez a fejlesztés, amely eredményeként szurkolóink sokkal kulturáltabb körülmények között tekinthetik majd meg hazai mérkőzéseinket.


– Meddig kaptak pihenőt a fiúk, mikor kezdődik a felkészülés az új szezonra, s lesznek-e változások a keretben?


– Július 5-én, szerdán találkozik majd újra a keret és a szakmai stáb, hogy elkezdje a felkészülést a 2017/2018-as bajnoki szezonra. Terveink között 8 előkészületi mérkőzés lejátszása is szerepel, különböző erősségű csapatok ellen (Soroksár, Dunaújváros, FC Dabas, Csepel, Pénzügyőr, Nagykáta, Gyöngyös, Ikarus-FK). Edzőtábort ezen a nyáron nem tervezünk, viszont csapatépítő programjaink lesznek. Az alapemberekkel már megállapodtunk, így 13 játékos szerződtetése megtörtént. A csapat magját megtartjuk, de az új szezonban szűkebb kerettel dolgozunk majd. A tavalyi 22-23 fő helyett 18 fős lesz a felnőtt együttes kerete. Sajnos az már biztos, hogy egy nagyon tehetséges fiatal játékosunk, Szanyi Krisztián legalább fél évre kiesik, mivel térdszalag szakadást szenvedett. Természetesen vannak erősítési terveink, s remélhetőleg ezeket realizálni is tudjuk majd. A támadójátékunkat kellene erősíteni, ezért elsősorban olyan játékosokra lenne szükségünk, akik ebben segítségünkre lehetnek. Jelöltjeink már vannak, kérdés, hogy közülük kivel, kikkel tudunk majd megegyezni. Legalább 3 új játékos érkezik majd, s többen próbajátékon is részt vesznek nálunk


– A játékosállomány változása mellett a szurkolókat leginkább az érdekli, hogy ki, kik irányítják majd a szakmai munkát a csapatnál.


- Összességégében elégedettek voltunk a szakmai stáb munkájával, s így már eldőlt, hogy velük együtt dolgozva kezdjük a felkészülést a 2017/2018-as szezonra. Egy biztos, „futballozóbb” csapatot szeretnénk az új szezonra, amely játékával még jobban szórakoztatja a közönséget.


– Mi lesz a célja a következő szezonban a JFC csapatának az NB III Keleti-csoportjában?


– Nehéz erre most még válaszolni, hiszen nem alakult ki teljesen csapatunk kerete, s az ellenfeleinkről is kevés információnk van. Az NB II-ből a Cigánd esett ki a Keleti-csoportban, s nagy kérdés, hogy ők például azonnal vissza akarnak-e kerülni. Nem tudjuk azt sem, hogy hány olyan együttes lesz, amely a feljutás reményében vág majd neki a szezonnak. Mi szeretnénk versenyben lenni a bajnoki címért, s legalább az 1-4. hely valamelyikét megszerezni.


Az építkezés tehát a Jászberényi FC-n belül a pályán (csapat) és a pályán kívül (fedett lelátó) is gőzerővel folyik. Utóbbi minden bizonnyal az új szezon kezdetére befejeződik, de hogy a csapatépítéssel meddig jutnak a JFC-nél, azt most még nagy bátorság lenne előre megjósolni. Reméljük, hogy ebben is előre lépnek a klubnál és akkor az együttes sok örömet okoz majd a jászberényi futballbarátoknak a következő szezonban. Úgy legyen.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít