Menu

Önök is világbajnokok lehetnek!

2017-06-02 10:26:22

 

Jászberénybe, az Electrolux Lehel Kft. itteni gyárába látogatott hétfőn a svéd nagykövet, s azt mondta: Önök is keményen és csapatban dolgoznak – így önök is lehetnek világbajnokok!  Ezzel a svéd jégkorong válogatott nemrég elnyert világbajnoki címére utalt.


Nicolas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete május 22-ét, hétfőt Jász-Nagykun-Szolnok megyében töltötte. A megyeszékhelyen részt vett a városi holokauszt megemlékezésen, majd az Electrolux legnagyobb, jászberényi gyárába látogatott. Hazánkban közel 200 svéd érdekeltségű üzem, vállalat működik, s ezek zászlóshajója a berényi gyár. Az Electrolux csak itt gyárt porszívókat, - évente 3 millió darabot -, valamint szabadon álló hűtő és fagyasztó készülékeket. A multinacionális cég által gyártott termékek 13,5%-a készül hazánkban. Nos, mindez elegendő indok volt arra, hogy a nagykövet ellátogasson ide.


A sajtótájékoztatón Nicolas Trouvé-t köszöntötte Szabó Tamás Jászberény polgármestere és Gönczi Sándor is.  A vezérigazgató elmondta, hogy jelenleg 3000 saját dolgozójuk van, s további 500 főt is bérelnek feladataik ellátásához. A magyarországi értékesítés nettó árbevétele meghaladja a 250 milliárd forintot.

 

alt




A nagykövet a találkozó elején arról beszélt, hogy büszkék a svéd cég Magyarországon elért teljesítményére, hiszen azok a magas magyar gyártási színvonalat, technológiát is képviselik, és egyben a magyar tudás hírét is viszik a világba. Svédországból az alkalmazott technológiák, az innovációk érkeztek ide, újdonságokat hoztak, melyeket itt remekül alkalmaznak. A magas gyártási színvonal mellett a svéd cégek figyelnek dolgozóikra és a környezetre is. A fenntarthatóság és a zöld-gondolkodás mindig fontos volt az anyacég számára, és ez a magyarországi gyárakra is jellemző. 


A látogatás a Porszívógyárban folytatódott, ahol a gyártás részleteivel is megismerkedett a nagykövet, mivel Európában az Electrolux csak itt készít porszívókat. Gönczi Sándor vezérigazgató és Henrik Sundström, a Porszívógyár igazgatója kalauzolása mellett nézte meg a gyártósorokat, az itt alkalmazott technológiát, a gyártási rendszert.  Itt most nagy munkában is vannak, mert új uniós előírások szerint szeptember 1-jétől 900 wattnál nem lehetnek nagyobb teljesítményűek a porszívók. A látogatás során megtudtuk, hogy a Porszívógyárat tovább bővítették, az egykori IV-es üzemcsarnok is a porszívógyártás birodalmának része lett, már ott is megindult a termelés a meglévő 10 gyártósor mellett.


Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít