Menu

Amerikai foci: utánpótlás ezüst és bronz

2016-11-22 18:04:05

 

 

Remek híreket kaptunk az amerikai focistáink háza tájáról. Az U-17 és az U-19-es bajnokságban szereplő, jászberényi játékosok is felvonultató Wanderers, a fiatalabbaknál ezüst-, az idősebbeknél bronzérmet szerzett.


Az U-17-eseknél 2 játéknapból állt a bajnokság. Az elsőt Jászberényben rendezték és a 8 csapat közül a Wanderers a harmadik lett, s bejutott a debreceni hármas döntőbe. A mieink legyőzték a Budapest Cowbels együttesét, s ez sikerült a Gladiators-nak is, így e két együttes vívhatta a döntőt. Remek mérkőzésen Gladiators siker született, így a mieink a második helyen végeztek.


Wanderers-  Budapest Cowbells 26-8 (20-8, 6-0)


Pontszerzők: Molnárk Márk, Duna Péter, Sérc Bence, Molnár Bence 1-1 TD, Kószó Ádám 2 PT, illetve Márton Zsolt 1 TD, Aranyi László 2 PT.


Budapest Cowbells - Gladiators 6-7 (6-0, 0-7)


Pontszerzők: Márton Zsolt 1 TD, illetve Németi Soma 1 TD, Fülep Csaba 1 XP.

 

alt
Az U-17-es bajnokság döntőjében szerepelt két együttes. Világos kék szerelésben a Wanderers.

 

Döntő:


Gladiators
- Wanderers 20-13 (13-7, 7-6)


Pontszerzők: Gulyás Bálint 2 TD, Németi Soma 1 TD, Németi Soma 2 XP, illetve Molnár Márk 2 TD, Duna Péter 1 XP.


Az U-19-esek a miskolci vereség után hazai környezetben fogadták a Nyíregyháza Tigers együttesét. A találkozó előtt azonos pontszámmal, de jobb pontaránnyal álló vendégek voltak a rájátszás esélyesei, ám Jászberényben nem termett nekik babér. Az első félidő végén már 22-0-ra vezetett csapatunk, s a vége 36-0 lett. Ezzel a Wanderers a Keleti-csoport második helyén végzett és bejutott az elődöntőbe. A mérkőzés legjobbja, a 18. születésnapját éppen ezen a napon ünneplő Garajszki Ádám lett 3 futott TD-jével és 2 futott extrájával.


Az elődöntőben az Budapest Wolves várt a mieinkre, aki ellen az elődöntői egyetlen csapat sem tudott pontot elérni. Nos, a mieinknek ez is sikerült, s bár az első negyed után hátrányban voltak (6-8) nagyon jól tartották magukat. A második játékrészben a bajnokság nagy esélyese beleerősített és elhúzott 26-6-ra, ám a mieink dicséretére legyen mondva, a fiúk12-6-ra megnyerték a harmadik negyedet és csökkentették a hátrányukat (18-32). A fővárosiak azonban semmit sem akartak a véletlenre bízni és a záró játékrészt megnyerve végül 46-18-ra diadalmaskodtak.


A vereség ellenére nem lehettünk szomorúak, mert Garajszki Ádám, a Vándorlók futója ismét remek találkozót zárt, miután 2 touchdownt is összehozott.


Budapest Wolves - Wanderers 46-18 (8-6, 18-0, 6-12, 14-0)


Pontszerzők: Varga Tamás, Ratkovics Péter 2-2 TD, Varga Péter, Telek Ádám, Flaskay Máté 1-1 TD, Varga Péter, Flaskay Máté 1-1 2 PT, illetve Garajszki Ádám 2 TD, Bíró Szabolcs 1 TD.

 

alt

A Wanderers U-19-es csapata




A másik elődöntő eredménye:


Miskolc Steelers 
- Young Guns United 23-8


Az elődöntő vesztesei a harmadik helyen végeztek, míg a döntőben a budapestiek a miskolci csapatot is legyőzték 34-0-ra. Azaz a Wolves ellen csak a mieink voltak képesek pontot, pontokat szerezni.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít