Menu

A győzelem nem, de az első hely összejött

2016-11-07 16:51:14

 

A zavarba ejtően működő magyar labdarúgás harmadik vonalában a 14. fordulónál járnak a csapatok, és a Keleti csoport listavezetője szombat délután óta a Jászberényi FC gárdája. Pont az az egy pont kellett hozzá, amit a Rákosmente KSK elleni, hazai döntetlennel gyűjtöttek be a mieink.  Az élre ugráshoz azért szükség volt arra is, hogy a közvetlen riválisok nekünk játsszanak – a Kazincbarcika három, a Monor kettő pontot hagyott veszni ezen a napon.


A mérkőzés lefújásakor a berényi közönség és a hazai játékosok, sejtésük sem lévén a más pályákon történtekről, lassan békültek meg az eredménnyel, hiszen a JFC többet futballozott az RKSK-nál. A vendégcsapat, amelynek néhány, jobb időket is megélt labdarúgója, például a több mint egy tucat magyar és külföldi klubnál megfordult, hatszoros válogatott Bárányos Zsolt, ugyan a mezőnyben itt-ott ügyeskedett, összességében nem kockáztatott sokat. Beosztották a gólhelyzeteiket is – kettőből egyet kihasználtak.


A mi kék-fehérjeink, bár a találkozó egyes szakaszaiban, főleg az utolsó negyedórában, a kapuja elé kényszerítették ellenfelüket, nem kombináltak azzal a sebességgel, amellyel a vezető gólunkat követhette volna a többi. (Más az ábra nyilván, ha Ludasi, Hamar vagy Herczeg nem hibázza el, amit elhibázott…) A türelem is a taktika része, de ezúttal rózsa helyett csak egy szerényebb virágot termett. Persze, kitehetjük az ablakba.


A 7. percben Prasler Thomas jobbról pontosan centerezett, és Hamar Ádámról a kapu bal alsó sarkába került a labda. A csatár széttárta karjait, hogy bocs’, srácok, nem tehettem róla (1 – 0).


A 24. percben egy gyors, bal oldali RKSK-kontra úgy végződött, hogy a csoport legeredményesebb góllövője, Kokenszky Norbert 14 méterről a kifutó Menczeles Iván felett kapura emelt, és a labda a bal kapufáról vágódott a hálónkba (1 – 1).


Gelei Károly együttese az utóbbi tíz bajnokin veretlen maradt, huszonnégy pontot szerezve. Összeállt a Keleti csoport legstabilabb védelme és a legjobb gólkülönbsége. Ezt kéne megőrizni, és a vezetést.


Kun Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít