Menu

Kosárlabda: ma délután a MAFC-nál kezdi a pontvadászatot a JP Autó-JKSE

2016-10-08 10:29:29

 


Már csütörtökön, a Kaposvár – Sopron mérkőzéssel megkezdődött az NB I A-csoportos férfi felnőtt kosárlabda-bajnokság, melynek első fordulója egészen vasárnapig tart. A JP-Autó JKSE csapata a mai napon, szombaton délután a MAFC vendégeként kezdi meg a 2016/2017-es bajnoki szezont.


Az elmúlt évben nagy küzdelmet folytatott mind a MAFC, mind a JP-Autó JKSE csapata a bennmaradásért. Ez végre a mieinknek „csont nélkül” sikerült, míg a fővárosiak osztályozón hosszabbították meg NB I A-csoportos tagságukat.


A 2015/2016-os szezonban váltakozó sikerrel küzdött egymással a két gárda. Utolsó öt mérkőzésükből kettőt nyertek a fővárosiak, míg háromszor a mieink hagyhatták el a pályát győztesen. Mindkét gárda képes volt idegenben is győzni, s így igen nehéz az esélyeket latolgatni. Annak tudatában pedig még nehezebb, hogy a nyáron mindkét együttesnél jelentős változások voltak.


Jászberényi KSE - MAFC    118:92


MAFC - Jászberényi KSE    80:87


MAFC -  Jászberényi KSE    96:91


Jászberényi KSE - MAFC    75:89


Jászberényi KSE - MAFC    83:82


A MAFC három idegenlégióssal várja a mieinket, míg nálunk öt külföldi van a keretben. Ennek ismeretében talán még idegenben is a mieink számítanak egy kicsivel esélyesebbnek, ám csak a külföldiek nem tudnak mérkőzést nyerni. Mindenképpen szükség lesz a keret magyar játékosainak jó teljesítményére, pontjaira is.


Új néven, új edzővel és sok új játékossal kezdte meg a felkészülést a szezonra a JP-Autó JKSE, s a felkészülési mérkőzések során egyre jobb lett a csapat játéka. Kérdés, hogy az utolsó héten – kényszerből történt – irányító váltás mennyire befolyásolja majd a mieink teljesítményét.


A bb1.hu kosaras hírportál szerint a két együttes az alábbi összeállításban kezdi majd a ma délután öt órakor kezdődő mérkőzést:


MAFC - JP Auto-JKSE


Gabányi László Sportcsarnok, szombat, 17:30


Játékvezető:  Pálla Z., Kulcsár T., Vida J. (Bodrogváry I.)


Várható kezdőcsapatok:


MAFC: Smith – Lakits – Kovács Á. – Sihota – Poscic


JKSE: Protics – Arrington – Williams – Stamenkovic – Barker


Az első fordulóból csütörtökön és pénteken két mérkőzést már lejátszottak:



Kaposvár - Sopron    82-71


Szeged - Körmend    58-66


Az első forduló további mérkőzései:


október 8. (szombat)


17.30 óra: MAFC – JP-Autó JKSE


18.00 óra: Szolnok – PVSK


október 9. (vasárnap)


12.00 óra: Zalaegerszegi TE – Alba Fehérvár


14.00 óra: Kecskeméti TE – Vasas


18.00 óra: Sopron – Atomerőmű SE


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít