Menu

Termékek és vevők kavalkádja

2016-09-06 11:37:31


Szeptember első hétvégéje is útlezárásokkal, főtéri kirakodással, színpaddal, messze hangzó muzsikával, jó kedvvel, eszem-iszommal, vidám műsorokkal várta a városlakókat. A Jász-Expoból most a hatodik alkalommal láthattuk az újdonságokat. Szabó Tamás polgármester utalt arra, hogy korábban is volt vásár a Jászság fővárosában, de az 1996-2009 közötti hagyománynak a gazdasági válság véget vetett. Most azonban a gazdaság ismét felívelő pályán van, így főként kis- és középvállalkozások számára fontos a vásári lehetőség, a térségi értékek bemutatása, a piaci kapcsolatok bővítése.



A főtéri szerviz-úton most is autócsodák ragyogtak a szeptemberi napsütésben. A gimnázium udvarában és tornacsarnokában pedig óriási tömeg vándorolt hol ide, hol oda, s kereste a számára érdekes standokat. Most is volt sok érdekesség, sok régi, de talán még több új kiállító. A vásár meghívott díszvendége Karcag városa volt, de Besenyszögről, Rákóczifalváról, Jászapátiból is hozták portékáikat a vállalkozók. A megújított – és a jászberényi főiskolát is befogadó – Eszterházy Károly Egyetem is kitelepült és bemutatkozott. Bankok, biztosítók, ingatlanosok is kínálták szolgáltatásaikat. Különleges bükkfából készített bútorokat is megcsodálhattunk a kiállító csarnok bejáratánál. Az agrárium részesei most is kínáltak mindenféle egyedi finomságot.  Méztől a jó borig, húskészítményektől a pékárukig különlegességek között lehetett válogatni.

 

alt




A vásár megnyitásán sok illusztris vendég felsorakozott a színpadon, díszes ceremónia, sok köszöntő hangzott el. Idén a vásár díszvendége Karcag városa volt, így a polgármester, Dobos László is köszöntötte a házigazdákat. Karcag város szülötte, a nemzetgazdasági miniszter Varga Mihály is, aki eljött a VI. Jász-Expóra, és sok fontos dolgot mondott el köszöntőjében. A kormány eredményeit említette, miszerint az államkasszát rendbe tették, az infláció gyakorlatilag nulla, a magyar gazdaság növekszik, a munkanélküliség 5%-os, azaz nagyon alacsony.  Ma Magyarországon 4,3 millió ember dolgozik. Sőt, a gazdaságban sok esetben munkaerőhiány mutatkozik, ami új kihívásnak számít. A kormány a hazai buszgyártás újraindításán is gondolkozik, ami újabb lehetőségeket biztosít a gyártóknak, beszállítóknak, a felhasználóknak. Fontosnak mondta a térségi, a regionális vásárokat, melyeknek komoly szerepük van a kis-közép-vállalkozások előrejutásában.


A köszöntők, díjátadások után a vendégek, a miniszter, a két polgármester, Pócs János, a Jászság parlamenti képviselője, Piroska Miklós a megyei közgyűlés alelnöke és több jászsági polgármester is együtt tekintették meg a kiállítók standjait, és beszélgettek a vállalkozókkal. Varga Mihály a Dometic Zrt. igazgatójával, Hubanov Mihállyal hosszasan is beszélgetett a termékekről, s a piaci lehetőségekről.

 

alt




Az expók kialakult rendje szerint díjak átadására is sor került a megnyitó ünnepség alkalmával. A 2016-os évben  az expo vásári nagydíját a karcagi Agrosprint Kft. nyerte el. A vásárdíjat a Jászapátin működő Fort-Kom Kft. vezetője vehette át. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat különdíját a karcagi Laboncz Kft.-nek ítélték oda. Jászberény város különdíja Lékó Zsolté, az L-Color System vállalkozásé lett. A megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Dometic Zrt.-t díjazta. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját a jászapáti székhelyű Borbás Pékség vezetője vehette át. A VOSZ különdíját a Jászberényi VV Zrt. érdemelte ki. A Jászsági Menedzser Klub Egyesület is adott ki díjat, melyet a jászberényi Turi Pincészet kapott meg.

 

alt




Volt még egy eredményhirdetés, mert a legszebb konyhakertek versenyét is meghirdette Jászberény városa. Az értékelés után az expo megnyitóján vehette át az elismerést a Rákóczi úton lakó László Miklósné és lánya, valamint Sas Tamás, a Cserkész utcából.


A díjátadó után sem volt üres a színpad, mert folyamatosan következtek egymás után a kulturális események, ének, zene, tánc, humoros előadás szórakoztatta a közönséget három napon át.


Kiss Erika

 

alt

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít