Menu

Vona Gábor: Először reményt kell adni az embereknek!

2016-05-26 15:51:51

 

Kedden koraeste Jászapátiban, a Pájer Antal Művelődési Házban tartott lakossági fórumot Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője. Az emberekkel való konzultáció előtt a két politikus sajtótájékoztatót is tartott.


– Mi valódi nemzeti konzultációt szeretnénk az emberekkel, s ezért járunk közéjük, ezért tartunk az ország minden részén ilyen és hasonló fórumokat. Az egészségügy, az oktatás és a korrupció a három kiemelt téma, melyekben kíváncsiak vagyunk mindenki véleményére – kezdte mondandóját a sajtótájékoztatón Vona Gábor, aki azt is kijelentette, hogy „e három területen nem ég a ház, hanem már le is égett”, mert ennyire rossz a helyzet. A Jobbik elnöke szerint a kormány nem tudott és nem is akart eredményt elérni, segíteni ezeken a területeken.


– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tudja a rábízott területeket átfogni. Valószínű, hogy az Európai Unió egyetlen országában sincs ilyen giga minisztérium. Az egészségügy és az oktatás fontosságának megfelelően külön tárcát érdemelne – jelentette ki Vona Gábor, aki azt is megemlítette, hogy Balogh Zoltán miniszter esetében a személyi felelősség kérdése sem kerülhető meg. Szerinte a miniszternek már régen le kellett volna mondania.
 

alt



A korrupcióról szólva Vona Gábor megjegyezte, hogy a helyzet a rosszabbnál is rosszabb, mert a kormány maga a korrupció. Ezt követően átadta a szót Szilágyi Györgynek, aki a párton belül a korrupciós kérdésekkel foglalkozó politikus.


– Az MSZP, majd a Fidesz által kialakított politikai rendszer része a korrupció. Most éppen a Parlament a közbeszerzési törvény azon változtatásáról dönt majd, ami szerint, aki korábban csalt, az sem lesz 3 évig ebből a rendszerből kizárva, hanem mérlegelés tárgya lesz, hogy indulhat-e újabb közbeszerzésen – mondta Szilágyi György, aki azt is megjegyezte, hogy ez a módosítás kedvezhet Andy Vajnának, akiről köztudott, hogy mennyire elkötelezettje a kormánynak, a Fidesznek.


– A 20. századi pártok hasonlóan gondolkoznak a korrupcióról. A Jobbik viszont olyan politikai szervezet, amely kimaradt a privatizációból és minden más korrupciós ügyből. A korrupció óriási problémát okoz az országnak, ezért annak csökkentése nagyon fontos feladat – mondta Szilágyi György.


Az osztrák köztársasági elnökválasztás kapcsán feltett kérdésre válaszolva Vona Gábor elmondta, hogy ez is azt mutatja, hogy a 20. századi hagyományos jobb-, illetve baloldali pártok ideje lejárt. Ez pedig nem osztrák specialitás, mert Európa más országaiban is ez a helyzet, derült ki szavaiból. Az ország gazdasági helyzetét firtató kérdésre pedig azt mondta a Jobbik elnöke, hogy mind az MSZP, mind a Fidesz gazdaságpolitikája megbukott.
 

 

alt



– Mi az ökoszociális nemzetgazdaság kialakításában vagyunk érdekeltek. A piac nem határozhat meg mindent, s nem az oligarchákat kell helyzetbe hozni. A társadalom szociális helyzete és az ökológia nem hagyható figyelmen kívül, amikor a helyes gazdaságpolitikát meghatározzuk – mondta Vona Gábor.


A tutihir.hu kérdésre – Mit tapasztal országjárása során? – az alábbiakat válaszolta a Jobbik elnöke.


– Akármerre járok, mindenütt reménytelenséggel találkozom. Méghozzá olyan mértékű reménytelenséget, amelynek megváltoztatása nagyon nehéz munka lesz. Az előző kormányok hozták ilyen helyzetbe az embereket. Nekünk el kell hitetni velük, hogy lehet jobb az élet Magyarországon. Azaz, a reményt kell először visszaadni a magyarok tömegének, mert enélkül nem lehet sikert elérni.


Szilágyi György a kérdés kapcsán megjegyezte, hogy az ország csak akkor lesz sikeres, ha a magyar kis- és középvállalkozások megerősödnek. Csak ők adhatják vissza a reményt, hogy lehet mindent jobban csinálni ebben az országban, s lehet jobban is élni.


A sajtótájékoztatót követően a két politikus Budai Lóránttal, a Jobbik jászberényi vezetőjével, önkormányzati képviselőjével együtt tartott lakossági fórumot.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít