Menu

Röplabda: az utolsó hazai mérkőzés a bronzéremért

2016-04-26 16:33:18

 

 

Izgalom hiányára nem panaszkodhatnak a Jászberényi RK és az UTE drukkerei. A két együttes három győzelemig tartó párharcában, amely a bajnoki bronzéremért zajlik – nem akármilyen körülmények után – jelenleg 2-1-re a lila-fehérek vezetnek. Április 27-én, szerdán 19.00 órakor a Bercsényi úti játékcsarnokban negyedszer csapnak össze a felek, s a mieinknek győzni kell, hogy kiharcolják a mindent eldöntő ötödik mérkőzés lehetőségét.


Bár a két csapat második és a harmadik találkozója is 3:2-es eredménnyel zárult, a legnagyobb figyelmet mégis az első összecsapásuk kapta, melynek „hullámai” még biztosan sokáig nem ülnek el. Történt, hogy az első játszmában 25-25-nél egy a mieink javára megítélt pont nem került a jegyzőkönyvbe, s az UTE 30-28-ra nyert, amikor egyébként 30-29 volt a helyes eredmény. A JRK óvását, majd fellebbezését is elutasították, mert a versenykiírás szerint a rendelkezésre álló videó felvétel hiába bizonyít bármit, azt egy mérkőzés eredményének megváltoztatására nem fogadhatják el…


Az eset azért arra sarkallta az MRSZ elnökségét, hogy a következő szezonban kötelezővé tegye a hazai csapat számára a bajnoki mérkőzés rögzítését, majd annak feltöltését a szövetség a központi rendszerbe, hogy ott minden klub számára elérhető legyen. Ezeket a felvételeket pedig a mieinkéhez hasonló esetekben figyelembe vehetik majd. Ez persze rajtunk már nem segít, de az sem, hogy még mindig az első mérkőzésen történtek miatt sajnálkozzunk.


A feladat nagyon egyszerű, szerdán hazai pályán le kell győznünk a lila-fehéreket, hogy a hétvégén a Tungsram csarnokban legyen esélyünk a bronzérem megszerzésére. Hogy erre képesek a lányok, azt a Magyar Kupában és most a rájátszás során is bizonyították már. Az elmúlt héten, szombaton idegenben nagy lehetőséget szalasztott el a Deme-csapat, hiszen a negyedik játszmában 23-18-ról fordítottak 23-24-re a lányok és meccslabdához jutottunk. Ezt azonban nem sikerült kihasználnunk, s az ötödik szettben már nem volt esélyünk a győzelem megszerzésére.


Hiányzója mindkét együttesnek lesz ezen a mérkőzésen is, hiszen az elsőszámú liberók –nálunk Lékó Lilla, az újpestieknél Kötél Dóra – mindkét oldalon sérültek. A mieinknél már egyre jobb állapotban van a két Bleicher lány, akik vírusos fertőzés miatt hagytak ki mérkőzést és még legutóbb is csak epizód szerepet kaphattak. Ahogy eddig is, úgy most is nagy szüksége lesz a mieinknek arra, hogy minél többen buzdítsák őket a mérkőzés alatt. Az biztos, hogy Újpestről is érkeznek majd szurkolók, azaz ismét remek lesz a hangulat a Bercsényi úti játékcsarnokban. Apropó, szurkolók. Mindenképpen kiemelést érdemel, hogy min a jászberényi, mind az újpesti szurkolók példamutatóan segítették csapatukat az eddigi mérkőzéseken. Mindkét tábor a sajátjait biztatta, s még véletlen sem fordult a másik csapat ellen. Remélhetőleg ez a remek hangulat lesz szerdán este is Bercsényiben.


Egy szó, mint száz: aki él és mozog, szereti a sportot, annak ott a helye szerdán este a Bercsényi úti játékcsarnokban, ahol a jászberényi lányok mindent megtesznek majd azért, hogy ne érjen véget a bronzéremért folyó párharc ezzel a mérkőzéssel.


Magyar Női Röplabdabajnokság – 4. mérkőzés a bronzéremért


2016. április 27. (szerda)ű

19.00 óra: Jászberényi RK – UTE

Bercsényi úti játékcsarnok

Játékvezetők: Bátkai-Katona Ágnes, Éva Tibor

Vonalbírók: Soltész Róbert, Bibók Ferenc


Hajrá lányok! Hajrá JRK!


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít