Menu

JP-TOP COP Jászberény: egy meccsre a biztos bennmaradástól

2016-04-19 10:48:52

 

 


Ami pár héttel ezelőtt még elérhetetlen álomnak tűnt, az ma már kézzel fogható valóság. A JP-TOP COP Jászberény csapata a MAFC elleni hazai találkozó megnyerésével egyetlen lépésre került az egyenes ági bennmaradástól az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokságban.



Néhány hete még szinte mindenki biztosra vette, hogy a JP-TOP COP Jászberény és a Marso-Nyíregyháza játssza majd a play out-ot, a két győzelemig tartó osztályozót a bennmaradásért. Ráadásul akkor még a mieink álltak az utolsó helyen, azaz a pályaelőny az ellenfélé lett volna. Az alsóházi rájátszásban viszont remekelt Szrecsko Szekulovics legénysége és a szegedi vereséget követően egymás után négyszer is győztesen hagyta el a pályát. Nem mellékesen kétszer győzték le a fiúk a MFC csapatát is, s így az utolsó forduló előtt azonos pontszámmal ugyan, de a fővárosiak elé kerültek. Azaz, jelen állás szerint a MAFC és a Marso-Nyíregyháza játszik majd egymással a bennmaradásért.


Ahhoz, hogy a mieink maradjanak is a MAFC előtt az kell, hogy győzzenek Nyíregyházán, vagy a MAFC szenvedjen vereséget a Szegedtől hazai pályán. E két esetben, valamint, ha mindkét együttes – JP-TOP COP Jászberény és a MAFC – is azonos eredménnyel zár (mindkettő kikap, mindkettő győz) a mieink végeznek a 12. bennmaradó helyen és a 13. MAFC és a 14. Marso-Nyíregyháza vív egymással két győzelemig tartó párosmérkőzést a 13. bennmaradó helyért.


A MAFC várhatóam megnyeri a szegediek elleni találkozót, hiszen a biztos bennmaradást már korábban kivívó Szedeák már csak két idegenlégióssal verte legutóbb a nyíregyháziakat, azaz nem teljes csapattal érkeznek majd a Tisza-partiak a fővárosba. Azaz, a mieinknek mindenképpen győzni kell Nyíregyházán, s akkor nincs miért figyelni a másik találkozó alakulására.


Bár legutóbb csak egyetlen ponttal sikerült hazai pályán legyőznünk Sitku Ernő csapatát, mi már nyertünk két alkalommal is Nyíregyházán ebben a szezonban. Ha pedig a szombati mérkőzésen is olyan teljesítményt nyújtanak Dramicaninék, mint tették a MAFC ellen, akkor nem lehet kérdése, hogy a JP-TOP COP Jászberény a hétvégén megváltja jegyét a 2016/2017-es NB I A-csoportos szezonra.


Így legyen!


Hajrá JP-TOP COP Jászberény!



Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít