Menu

Nagyszombati kis foci

2016-03-28 09:25:37

 

 

Előzetesen kellemes ellenfélnek számított a tabella utolsó helyén álló tiszaújvárosi csapat húsvétra, hazai környezetben a JFC labdarúgói számára. A várt győzelem azonban elmaradt, s helyette egy izzadságszagú 1-1-es döntetlent "élvezhettek" végig a szurkolók.
 

Csak a sárga és a piros lapokból szereztünk többet, mint az ellenfél, a gólokból nem. Így aztán a tiszaújvárosi vendégcsapat hozzátehetett még egyet a tavaszi idényben addig gyűjtött egy pontjához… A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 24. fordulójában a kilencedik Jászberényi FC az utolsó helyezett FC Tiszaújvárost fogadta a húsvéti örömünnep kezdetén, nagyszombaton.  Sikerült is feltámasztanunk a már „eltemetett” borsodiakat, akik boldogan buszozhattak hazafelé az összegürcölt döntetlennel.


A városi stadionban komoly földmunkák folynak, az öltözőbővítés után újabb építkezés kezdődik. A JFC csapatának felépítményére azonban még sokára kerülhet tető, látva, hogy az első félidőben mit követtek el – az ellenérdekelt tiszaújvárosiakkal együtt – az amúgy szép és izgalmas, labdarúgás nevű játékkal szemben. Ez az időszak oly nyomtalanul esett ki a nézők emlékezetéből, mint a nyári időszámítás kezdetekor elillanó egy óra.


Hatvankét percnyi gólböjt után szereztük meg a vezetést: Kis Róbert balról kapu elé tekert labdáját Ulvicki Mihály néhány méterről a bal sarokba csúsztatta (1 – 0).


Hét perc múlva a partjelző heves zászlólengetéssel jelezte a játékvezetőnek, hogy a bal oldali védőnk, pedig nem zavarta senki, kézzel ért a labdához a 16-osunkon belül. A mozdulat 11-est eredményezett, amit Molnár László végzett el. A csatár lövését az első NB III-as mérkőzésén szereplő Menczeles Iván hárította, de a kiütött labdát Molnár másodszorra, fejjel, már a hálóba juttatta (1 – 1).


A lefújás előtt hét perccel a korábban gólpasszt adó Kis Róbert megkapta a második sárga lapját és a vele járó pirosat is.


Tény, hogy a Jászberényi FC középcsapat, tikitakát vagy bármi észveszejtő látványosságot botorság lenne várni tőlük, de nem először esett meg, hogy nem bírtak hozni egy olyan meccset, ahol a vetélytárs sok tekintetben (a labda megjátszása, valamilyen taktikai elképzelés, ilyesmi) komoly kihívásokkal küszködött.


Kun Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít