Menu

Narancsköd vagy dinnyehéj

2016-02-18 19:34:51

 

Kedden délután az ifjúsági ház kistermében tartott sajtótájékoztatót a Jobbik két jászberényi önkormányzati képviselője. A témát Budai Lóránt bizottsági elnöki posztról történő eltávolítása adta, amelyre a februári testületi ülésen került sor.


- Másfél év alatt három pozícióból is felmentett, eltávolított a Fidesz, s ez jól jelzi a jászberényi állapotokat – kezdte a sajtótájékoztatót Budai Lóránt, akit először a Jászkerület Nonprofit Kft. felügyelő bizottságából távolítottak el, majd felmondtak munkahelyén a Szent Erzsébet Kórházban, legutóbb pedig az ügy- és közrendi bizottsági elnöki pozíciójából állítottak fel.


Mindhárom esetben közös, hogy a döntések előtt a körzet országgyűlési képviselője, Pócs János a facebokon támadta a képviselőt, derült ki annak szavaiból. Mint mondta, már a felügyelőbizottságból való „kiszavazása” is érdekes politikai vetülettel bírt, majd a munkahelyéről való eltávolítása sem volt mentes a politikától. Most pedig kiteljesedett a történet, hiszen ismét „mondvacsinált okok” miatt érte támadás, amelynek eredménye a bizottsági elnöki székből való felállítása lett.


– Azzal gyanúsítottak meg, hogy felelőtlen magatartásommal veszélyeztettem a város érdekét és visszaéltem a hatalmammal, mert egy államigazgatási ügybe avatkoztam be. A valóság viszont az, hogy éppen a város lakosságának érdekét védve próbáltam információkat szerezni a Jász-Plasztik Kft. által létesített akkumulátor megsemmisítő, újrahasznosító üzemmel kapcsolatban, s tettem mindezt, hogy az itt élők megfelelő tájékoztatást kapjanak erről a veszélyes üzemről, amely tulajdonképpen titokban épült meg. Az én célom nem a beruházás ellehetetlenítése volt, csupán az, hogy a közvéleményt megfelelően tájékoztassák. Így nem befolyásoltam semmilyen államigazgatási eljárást sem – mondta Budai Lóránt.

 

alt




A képviselő felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelem jászberényi és megyei vezetőjével is, akiktől korrekt tájékoztatást kapott. Mint mondta, nem szerette volna ezeket a vezetőket nehéz helyzetbe hozni, s reméli, hogy nem éri őket támadás azért, mert vele szóba álltak. Az ominózus testületi ülésről is szót ejtett.


– Számomra megdöbbentő volt, ahogy a fideszes képviselők majdhogynem örömmámorban törtek ki a leváltásom után, mondván ez is sikerült. Úgy látom, hogy a Fidesz képviselőinek szemét ellepte a narancs köd vagy eltakarta szemüket a dinnyehéj, amikor szavazniuk kellett. A legsötétebb pártállami időket idézi az elmúlt másfél év, a velem kapcsolatos fideszes intézkedések. Ezúton is szeretném jelezni, hogy ezek nem törtek meg, hanem megerősítettek abban, hogy jó úton járok. Nekem a város lakóinak érdekeit kell képviselnem, s azt teszem a jövőben is. Akkor is, ha ez a hatalmon lévőknek nem tetszik – mondta Budai Lóránt.


– Ha a polgármester azt gondolta, hogy egy bizottsági elnöki hellyel meg lehet bennünket venni vagy el lehet bennünket hallgattatni, akkor tévedett. Bár Szabó Tamás 2014-ben együttműködést ígért a testületben, ezt sem tartotta be. Míg képviselőtársam a város lakóinak érdekeit képviseli az adott ügyben, addig a polgármestert és az országgyűlés képviselőt csak az érdekli, hogy a nagyvállalkozó minél több helyi adót fizessen be a város kasszájába. Az üzem felépülésének kapcsán úgy tartottak közmeghallgatást, hogy arról szinte senki sem tudott. Ez a titkosság pedig azt is sugallhatja, hogy valóban titkolnak valamit. Budai Lóránt semmi mást nem akart, akar, minthogy tisztán lásson mindenki – mondta Bobák Zsolt.


A sajtótájékoztató végén Budai Lóránt még megjegyezte, a bizottság munkája az elmúlt egy évben kimondottan konstruktív volt, s ezért sem érhette volna őt kritika. Bejelentette, találkozni fog Kasza Lajossal, a Jász-Plasztik Kft. tulajdonosával, hogy kölcsönösen tájékoztassák egymást az adott ügyben.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít