Menu

Az élet él, és élni akar

2015-12-14 12:44:50

 

Ezzel a címmel rendeztek jótékonysági estet csütörtökön két sérült gyermek és családja, valamint a Maci Alapítványi Óvoda javára a tanítóképző dísztermében. Óriási volt az összefogás, ami azt bizonyította sok jóérzésű, segíteni kész ember van a Jászságban is. A képzőművészek alkotásaikat ajánlották fel, más kézműves tárgyakat hozott, amit jutányos áron lehetett megvásárolni. A támogatások és a belépőjegyekből összejött pénz a a tervek megvalósulását segíteti.


Az est egyik fő szervezője Illés Anita újságíró 2008-ban maga is egy súlyos baleset sérültje volt, s egy évi küzdelem során állt helyre az egészsége. Tudja jól, milyen fontos a segítségnyújtás minden formája. Az est megszervezéséhez az NN Biztosító és Nagy István is jelentős támogatást adott. Ő sem először vett részt ilyen munkában. Több, a Jászságból elszármazott vagy itt élő művész is fontosnak tartotta, hogy fellépjen a jótékonysági esten. A Palotásy Zeneiskola tanárai és diákjai szívesen jöttek. Réz Lóránd zongora és orgonaművész, Jónás Edit és Bartus Marcell színészek, Sas Dániel tehetséges zongorista, Pál Loretta énekes is fellépett a műsorban.

 

alt




A támogatás, az est bevétele, az adományok, felajánlások három „címzetthez” kerülnek. A Maci Alapítványi Óvoda magas szinten foglalkozik sérült gyermekek fejlesztésével, s a segítség mindenkor jól jön számukra. Illés Anita 2008-ban nem tudta, hogy vele együtt egy súlyosan sérült jászárokszállási kisfiú életéért is küzdenek az orvosok a jászberényi kórházban. Pál Márió elesett, koponyasérülése lett, s bár gondos kezelést kapott, az éber kómából még nem sikerült őt visszahozni. Tolószékbe került. Most azt szeretné a család, ha elektromos széket kaphatnának, mert könnyebb lenne a már serdülő korú fiút mozgatni. A harmadik gyermek és családja Jászapátin él. A megözvegyült édesanya ikrei közül az egyik sérült, az ő gondozása nem kis teher, de másik két gyermekét és idős édesanyját – kinek lakása nagyon rossz állapotú, felújítása elkerülhetetlen - sem hagyhatja magára. Így van helye a Nagypál családban is minden adománynak.


A színes műsorban az ovisoknak, fiatal, jászsági művészeknek is tapsolhattunk, ahogy a Palotásy Zeneiskola növendékeinek és tanárainak is. Az estet a Cantate Nobis Énekegyüttes magas színvonalú műsora zárta. A szervezők örömmel adták hírül, a korábbi felajánlások és az adományok lehetővé teszik, hogy a jászapátin Nagypál család gondja megoldódik, a nagymama lakrészét sikerül felújítani, s Pál Márió is új kerekesszéket kaphat nemsokára.


KE

Fotó: Illés Anita

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít