Menu

Röplabda idegenben, kosárlabda hazai pályán

2015-11-06 11:16:05

 

 

Városunk mindkét első osztályú csapata bajnoki mérkőzést játszik a hétvégén. A Jászberényi Röplabda Klub női csapata szombaton az MTK Budapest vendégeként lép pályára, míg a JP-Top Cop férfi kosárlabdacsapata vasárnap a Sopron KC együttesét fogadja.


Fontos mérkőzés vár mindkét első osztályú csapatunkra a hétvégén. A női röplabda NB I ötödik fordulójában a Jászberényi RK csapata szombaton az MTK Budapest vendége lesz. A negyedik forduló után negyedik helyen álló házigazdák ellen győzni kell csapatunknak, hogy a két együttes helyet cseréljen a tabellán. Mindkét gárda három győzelemmel és egy vereséggel áll, s csak a jobb játszmaarány miatt előzi meg a mieinket a kék-fehér alakulat.


A két csapat a Szeles Péter Emléktornán, a felkészülés során megmérkőzött egymással, s akkor a mieink hazai pályán 2-1-re győztek. A tavalyi szezonban az alapszakaszban és a Magyar Kupában is találkozott egymással a két együttes, s bizony okozott nekünk kellemetlen meglepetést is a fővárosiak.


A játékosállományokat tekintetbe véve, bár idegenben játszanak a mieink, mégis Pintér Andiék számítanak a találkozó esélyesének. Ahhoz, hogy érvényesítsék is a papírformát „csak” annyi kell, hogy legalább megismételjék azt a játékot, amit a Nyíregyháza ellen nyújtottak. Ha így lesz, akkor nem lephetnek meg bennünket a kék-fehérek.


Női röplabda NB I – 5. forduló


2015. november 7. – szombat

17.00 óra: MTK Budapest – Jászberényi RK


A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában már a hetedik forduló mérkőzéseit rendezik a hétvégén. A JP-Top Cop Jászberény csapata a tavalyi negyedik helyezett Sopron KC együttesét fogadja. A mieink 1-5-ös, a vendégek 3-3-as mutatóval várják a találkozót.

A soproniak a magyar bajnokság mellett a nemzetközi színtéren is megmérettetik magukat, hiszen a FIBA-Kupában is szerepel. Kedden a portugál Benfica ellen hazai pályán szenvedett vereséget (65-78) Sabáli Balázs csapata.

A vendégek öt idegenlégióssal érkeznek Jászberénybe, azaz ismét kemény küzdelem vár a mieinkre. Az idegenlégiósok mellett egy nagyon jó magyar magja is van a Sopronnak, s bizony, ha a rotációs lehetőséget nézzük, akkor sokkal kedvezőbb helyzetben lesznek a találkozón a vendégek.

A mieink viszont hazai pályán a Szombathely, a Körmend és az Alba Fehérvár ellen - az első negyedben – már bizonyították, hogy a legjobbaknak is méltó ellenfelei. Ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a játékteret mindenképpen kell, hogy többen is átlagon felüli teljesítményt nyújtsanak. No, meg az is szükséges, hogy minél többen biztassák a helyszínen Forray Gábor fiait.


Férfi kosárlabda NB I/A csoport – 7. forduló

2015. november 8. – vasárnap

18.00 óra: JP-Top Cop Jászberény – Sopron KC

Bercsényi úti játékcsarnok


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít